Flere fede bliver opereret


Flere fede bliver opereret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2700 overvægtige danskere er i år blevet opereret for at slippe af med kiloene. Det er en stigning på 60 procent i forhold til sidste år.

Antallet af fedmeindgreb er eksploderet og har på få år udviklet sig til at blive en voldsom udgift for det danske sundhedsvæsen. Det fremgår af en status fra Danske Regioner, der nu vil samle alle aktører på sundhedsområdet for at udvikle en mere effektiv indsats mod den truende fedmeepidemi.

- Der er gode gevinster ved at blive opereret; for eksempel forsvinder den sukkersyge, som mange af de meget overvægtige også lider af. Men vi kan ikke operere os ud af det her. Der mangler alternativer til en operation. Det må vi gøre noget ved. Ellers vil fedme om få år få lige så alvorlige konsekvenser for folkesundheden, som rygning har, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) til Berlingske Tidende.

Ifølge regionernes opgørelse når antallet af fedmeoperationer i år op på 2700 - en stigning på næsten 60 procent i forhold til 2008. Udgiften løber op i cirka 200 millioner kroner. Hertil kommer udgifter til efterfølgende plastikkirurgiske hudoperationer, som ventes at blive endnu større.

Sundhedsøkonomer skønner, at fedme påfører samfundet en økonomisk udgift på 14,4 milliarder kroner årligt.

400.000 danskere lider af fedme og omkring 25.000 af dem menes at opfylde de nuværende betingelser for at blive opereret.

Flere fede bliver opereret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce