Flere får problemer efter fedmeoperationer


Flere får problemer efter fedmeoperationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke risikofrit at blive fedmeopereret. Sygehusene oplever stor stigning i antallet af komplikationer.

En fedmeoperation er ingen sikker vej til et lettere liv. Et stigende antal patienter oplever komplikationer efter operationerne, skriver Dagens Medicin.

- Lige nu ser vi de sande konsekvenser af fedmeoperationerne, siger Lone S. Jensen, ledende overlæge på kirurgisk gastroenterologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Hun forklarer, at antallet af fedmeopererede med komplikationer er fordoblet de første fire måneder af 2011 i forhold til 2010.

- Vi får en patient ind hver anden dag med svære komplikationer, og for nylig var komplikationerne hos en patient så alvorlige, at vedkommende døde, siger Lone S. Jensen.

I alt har den århusianske afdeling haft 45 patienter indlagt 86 gange med komplikationer de første måneder af året. Og ifølge Lone S. Jensen vil det tal blot stige de kommende år.

Ifølge Dagens Medicin er Sundhedsstyrelsen på vej med tal for komplikationer for samtlige fedmeoperationer i Danmark frem til 2010.

Her er konklusionen angiveligt, at der er en lav risiko for komplikationer ved operationerne. Men Lone S. Jensen kalder metoden "antikvarisk".

- Virkeligheden har overhalet tallene. Stigningen i antallet af operationer kom for alvor først for et par år siden, og det er netop nu, at senfølgerne dukker op, siger hun.

Også på Hvidovre Hospital bliver komplikationerne flere og flere, fortæller vicedirektør Torben Mogensen.

- Der er formentlig tale om en stigning på mellem 50 og 100 procent, siger han.

På Aalborg Sygehus oplyser overlæge på kirurgisk gastroenterologisk afdeling, Per Gandrup, at andelen af patienter med senkomplikationer er "øget betragteligt" de første fire måneder af 2011.

Flere får problemer efter fedmeoperationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce