Flere erstatningskrav på vej mod TV 2


Flere erstatningskrav på vej mod TV 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STATSSTØTTESAG: TV Danmark har rejst krav om yderligere 200 millioner, der skal tilbagebetales på grund af ulovlig statsstøtte
Sagen om ulovlig statsstøtte til TV 2 bliver nu yderligere tilspidset. TV Danmark har besluttet at inddrage EF-Domstolen i sagen, præcis som regeringen gjorde det for en uge siden. Her meddelte Kulturministeriet, at det på vegne af den danske regering ville anke EU-Kommissionens afgørelse om, at TV 2 skal tilbagebetale 628 millioner kroner til statskassen på grund af ulovlig støtte i form af licensbetaling.

TV Danmark har som modtræk til regeringens anke af sagen lørdag besluttet at anke den del af afgørelse, der godkendte overførslen af over 4,3 milliarder kroner i statsstøtte til TV 2 i perioden 1995-2002.

TV Danmark skriver i en pressemeddelse, at stationen grundlæggende er tilfreds med kommissiones afgørelse om, at TV 2 i årene 1995-2002 modtog ulovlig statsstøtte, og at TV 2 er blevet pålagt at betale de mange millioner tilbage til den danske stat.

- Det er det første skridt på vejen til at få ordnede forhold på tv-området i Danmark. Alligevel efterlader afgørelsen en række ubesvarede spørgsmål og områder, som, vi mener, det vil være nyttigt at få belyst yderligere. Ved at inddrage EF-Domstolens 1. instans sikrer vi os, at nye øjne kan vurdere det betydelige sagskompleks, herunder godkendelsen af det store milliardbeløb i støtte til det blandingsfinansierede TV 2's aktiviteter, siger informationschef Lars Kaspersen.

Han understreger, at det er TV Danmarks forventning, at sådan en sag vil blive til yderligere gavn for at få skabt et lige marked på tv-området i Danmark.

- Det har helt fra begyndelsen været målsætningen for TV Danmark med denne sag, påpeger Lars Kaspersen.

Men TV Danmark har dog ikke kun besluttet at forsvare sig. Stationen udvider i stedet sagen om ulovlig statsstøtte til også at gælde 2003-2004 samt spørgsmålet om de regionale reklamers placering i et privatiseret TV 2 over for EU-Kommissionen.

Ifølge Berlingske Tidende betyder det, at der nu oven i de 628 millioner, der med moms bliver til knap 850 millioner kroner, kræves 200-220 millioner kroner retur. Sagsforløbet kan vare op til halvandet år, hvilket ifølge flere eksperter kan forpurre et salg af TV 2.

Flere erstatningskrav på vej mod TV 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce