Flere danske svin kan få influenza H1N1

To svinebesætninger på Sjælland er blevet smittet med influenza H1N1. Svinene er nu underlagt en række restriktioner af Fødevarestyrelsen.
Foto: colourbox

Flere danske svin kan få influenza H1N1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To svinebesætninger på Sjælland er smittet med influenza H1N1. Flere svin vil blive ramt af sygdommen, vurderer Fødevarestyrelsen.

Omkring 3000 smågrise og 700 svinesøer er som de første i Danmark blevet smittet med influenza H1N1. Det viser prøveresultaterne fra to midtsjællandske svinebesætninger, oplyser Fødevarestyrelsen.

Veterinærdirektør Jan Mousing vurderer, at svinene er blevet smittet af mennesker, der har taget sygdommen med ind i stalden. Styrelsen har nu underlagt de to farme en række restriktioner, som allerede blev indført fredag, da mistanken opstod.

- Der må ikke handles med svin fra de to svinebesætninger, og svinene må ikke blive flyttet rundt, så de smitter raske grise. Og der må kun sendes raske grise til slagtning, siger Jan Mousing.

Restriktionerne opretholdes, indtil svinene har været raske i en uge. Alligevel tror Jan Mousing, at der vil opstå flere tilfælde af Influenza H1N1 blandt svin i Danmark.

- Epidemien er ikke overstået blandt menneskene, og derfor er det sandsynligt, at vi vil finde flere svinebesætninger, der er inficeret med H1N1. Nogle mennesker glemmer måske de almindelige hygiejne foranstaltninger og får så overført smitten til svinene, siger han.

Selv om dyrene bliver syge, skal forbrugerne dog ikke være bange for at sætte tænderne i et stykke grisekød af den grund.

- Influenza smitter ikke gennem kød. Det er sådan noget, der smitter, når man nyser på hinanden, siger han.

Fødevarestyrelsen forventer heller ikke, at influenzaen vil gå ud over dansk eksport af svinekød.

Flere danske svin kan få influenza H1N1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce