Flere daginstitutioner i København


Flere daginstitutioner i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns Kommune satser nu 277 mio. kr. på at opfylde pasningsgarantien.

Københavnerne har fået flere børn, end kommunen har regnet med, og derfor kan København ikke leve op til pasningsgarantien. Men nu er der udsigt til, at forældrenes frustrationer bliver mindre. Tirsdag aftalte partierne i Borgerrepræsentationen at bruge 277 kr. ekstra til dels at bygge nye institutioner, dels at oprette midlertidige pasningstilbud og endelig at tilbyde en forbedret service i de eksisterende institutioner.

- Når man får et barn i København, skal man kunne føle sig sikker på, at der også er et pasningstilbud. Nu har vi afsat det nødvendige beløb til at rette op på forholdene, og det vil ske så hurtigt som muligt, siger Anne Vang, politisk ordører for Socialdemokraterne.

I 2009 er der kommet 5500 flere børn i København end beregnet, og det har sat pasningsgarantien under ekstra pres. Men det er ikke det eneste område, hvor forudsigelserne ikke har holdt stik. Også på det sociale område har kommunen fået større udgifter end ventet, bl.a. fordi antallet af handicappede er vokset. Socialområdet får nu tildelt ekstra 22,5 mio. kr.

At Københavns Kommunen midt i en budgetperiode kan uddele ekstra midler, skyldes bl.a., at man helt uventet har opdaget, at der var penge i overskud i flere forvaltninger. En del af forklaringen er, at der på grund af strejken blandt sygeplejersker i 2008 blev aflyst et stort antal behandlinger.

- Der skete så det, at mange af dem, der fik deres behandling udsat på grund af strejken, blev raske af sig selv, og så sparede kommunen pengene, forklarer Anne Vang.

I alt fordelte politikerne 380 mio. ekstra kr. ved tirsdagens aftale.

Flere daginstitutioner i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce