Flere byer melder om skøjteklare søer


Flere byer melder om skøjteklare søer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere søer er skøjteklare, men det er nemmere at få lov til at skøjte i provinsen end i København. I hovedstaden skal isen være tykkere end i resten af landet.

Så er det på med skøjterne og ud på isen - flere kommuner har meldt om skøjteklare søer. Men ikke København. Her skal isen være fem centimeter tykkere end i resten af landet, før skiltene med "Isen er usikker" bliver taget ned.

Brande, Ikast, Roskilde, Kolding, Tønder, Nyborg og Ringe har alle givet grønt lys for, at skøjteglade indbyggere sikkert kan svinge sig rundt på isen. I Århus venter man stadig på, at søerne når op på de krævede 13 centimeter is, før der gives tilladelse til færden på søen.

Men i København skal der ventes endnu længere. Som den eneste kommune i landet tillader Københavns Kommune først færdsel på isen, når istykkelsen er på 18 centimeter.

Ifølge Center for Park og Naturs hjemmeside skyldes de skærpede krav til isens tykkelse, at man regner med et større pres på isen i hovedstaden. Den skal bære flere folk end andre steder - derfor skal den være tykkere.

Mens københavnerne væbner sig med tålmodighed skal alle skøjtehungrende være opmærksomme på, at der skiltes forskelligt om isens sikkerhed i kommunerne.

De fleste steder skiltes der med, at isen er usikker, indtil isen er tilstrækkelig tyk. Men i Skanderborg Kommune besluttede man i 2009 at gå væk fra denne model, og i stedet skilte med at isen er sikker, når istykkelsen kommer op på de 13 centimeter.

Flere byer melder om skøjteklare søer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce