Enhedslistens trafikordfører melder en halv snes busselskaber til politiet for at have kørt for stærkt efter afsløringer, foretaget af B.T.
10 busselskaber bliver anmeldt af Enhedslistens trafikordfører til politiet for at have kørt for stærkt. Det sker, efter at B.T. søndag afslørede 10 turistbusser i at køre mere end de tilladte 80 km i timen.

B.T. foretog fredag en fartmåling på motorvejen syd for Køge. Fartmålingen viste, at 10 ud af 12 busselskaber kørte for stærkt - og det endda i snevejr.

- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre for stærkt. Det er farligt både for passagererne og for de øvrige trafikanter. Derfor melder jeg busselskaberne til politiet mandag, siger Per Clausen til B.T.

De 10 busselskaber der bliver meldt til politiet, er Gullivers busselskab, Star Bussar, Papuga A/S, Polaris Travels, Iversen Bus, De Grønne Busser, Madsens Bustrafik, Bergkvarabuss, Tjörnaps Buss og Brønnum's Turistfart.

Ifølge B.T.s fartmåling, der blev foretaget med en fartmåler som de, politiet bruger, kørte de alle mellem 88 og 100 km i timen, selvom de kun måtte køre 80 km i timen.

Mere om emnet

Se alle

Søvnige chauffører sigtet af politiet

Mange turistbusser kører for hurtigt