Flere børn søger hjælp mod sexkrænkelser


Flere børn søger hjælp mod sexkrænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigshospitalets Team for Seksuelt Misbrugte Børn har aldrig haft så travlt som nu. Over 300 børn henvendte sig i 2007, og det er en fordobling siden 2001

Behovet for, at børn kan få hjælp efter et seksuelt overgreb, er blevet tydeligere end nogensinde. I 2007 satte besøgstallet på Rigshospitalets team for Seksuelt Misbrugte Børn nemlig en kedelig rekord, da over 300 børn henvendte sig for at få hjælp. Det er en fordobling af antal henvendelser, siden centret blev oprettet i 2001.

Mange små børn

Men det er ikke alene antallet af børn, der udsættes for seksuelle krænkelser, som vækker opsigt. Som noget nyt viser årsstatistikken for centret også, at ofrene for overgreb i ganske mange tilfælde er små børn. I alt tegner henvendelserne i aldersgruppen nul til seks år sig for 40 pct.

- Det er overraskende mange små børn, som sagerne handler om. Også blandt dem begås overgrebene oftest i familiesammenhænge, siger chefpsykolog Svend Aage Madsen.

Men ud over at eksempelvis far, onkel eller fætre står for en stor del overgrebene, så foregår de oftest i børnenes eget eller krænkerens hjem. Selv om der ikke er noget glædeligt at sige om tendensen, så hæfter chefpsykologen sig ved det positive i, at man nu kan dokumentere, at pædagoger eller spejderlederen ikke er den hyppigste overgrebsmand.

Efterdønninger i familien

- Vi bliver nødt til at ændre på vores typiske opfattelse af situationer, hvor børn lider overlast. Og det kræver også, at de ramte familier bliver hjulpet rigtigt på vej, uddyber Svend Aage Madsen.

For når krænkeren er et kendt og skattet familiemedlem, så sender krænkelsen efterdønninger af bekymringer, dilemmaer og refleksioner ind over familien. Og nye spørgsmål rejser sig: Har man bevidst lukket øjnene for den seksuelle ugerning? Har det ramt andre af familiens børn? Skal jeg bryde forbindelsen til min eneste bror?

Den bedste måde at støtte sit barn er at se kendsgerningerne i øjnene og så være det faste holdepunkt, som børnene kan regne med, siger chefpsykolog Svend Aage Madsen.

- Forældrene skal være rolige og kunne have med overgrebet at gøre, når ugerningen skal heles. Børn er verdensmestrer i at mærke, om forældre kan håndtere situationen. Hvis de fornemmer, at noget er galt hos forældrene, så får de det ikke bedre, lyder vurderingen. (ritzau)

Flere børn søger hjælp mod sexkrænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce