Flere børn og færre enlige


Flere børn og færre enlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 17 år ændrer Danmarks Statistik sit syn på begrebet familie, så der nu bliver færre enlige danskere og flere hjemmeboende børn.

Danmark får færre enlige og flere hjemmeboende børn, vil statistikken vise for de kommende år. Man skal dog ikke lade sig narre og automatisk tro, at flere flytter sammen og får flere børn.

Ændringen skyldes, at Danmarks Statistik efter 17 år indfører en ny definition på begrebet familie. Hidtil er børn, der stadig bor hjemme, efter at de er fyldt 18 år, regnet som enlige. I statistikken havde de dermed stiftet deres egen familie. Men for fremtiden regnes hjemmeboende børn op til 25 år som en del af familien.

- Det synes mere naturligt at regne børn med til familien, også efter at de er fyldt 18 år. De har sjældent deres egne husholdninger, men har del i familiens ressourcer og levefod. De regnes oftest stadig som børn på den måde, at der ikke indtræffer de store ændringer, når de fylder 18 år. De skal ikke tjene alle deres penge selv, de taler stadig med deres forældre og bestemmer ikke meget mere selv end før 18-års-fødselsdagen, forklarer fuldmægtig Anna Qvist fra Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik ændrer sjældent sine definitioner, fordi det gør det sværere at bruge gamle tal.

Flere børn og færre enlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce