Fischer Boel kan blive flyttet


Fischer Boel kan blive flyttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMISSION: Mariann Fischer Boel dog kun i fare ved større rokade, vurderer ekspert
Tumulten om den nye kommission kan hvirvle så meget støv op, at Mariann Fischer Boel også kan blive inddraget i spillet om posterne.

Det vurderer Anne Mette Vestergaard fra Dansk Institut for Internationale Studier.

- Hvis det bliver en større rokade, så kan Mariann Fischer Boel være i fare. Hun er ikke i hverken første eller anden række, men hvis det bliver et længere forhandlingsspil med politiske studehandler om de kandidater, der har fået blandet skudsmål, så er hun i tredje række, siger hun.

Mariann Fischer Boel fik kritik fra den socialistiske gruppe i EU-Parlamentet, fordi hun ikke var særlig klar om sin vision for landbrugspolitikken ved afhøringen tidligere på måneden. Til gengæld var der ingen, der stillede spørgsmålstegn ved hendes faglige dygtighed, og derfor skal der flyttes meget rundt, før hun inddrages.

Anne Mette Vestergaard forventer da også, at kommissionsformand Barroso vil forsøge at løse krisen med en lille rokade, hvor kun den italienske kandidat bliver fjernet eller flyttet: - Hvis han kan klare det med enkelte udskiftninger, så er Mariann Fischer Boel på ingen måde i farezonen.

Det skal altså gå meget galt, hvis ikke Mariann Fischer Boel skal sætte sig til rette i en kommissærstol. Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fastholdt i går, at han på ingen måde har tænkt sig at trække sin kandidat.

- Jeg mener slet ikke, det kan komme på tale, at den danske kommissær er i spil, siger Anders Fogh til Ritzau.

Fischer Boel kan blive flyttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce