Fire kendt skyldige for overfald på studenter


Fire kendt skyldige for overfald på studenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre drenge og en ung mand er kendt skyldige for at have overfaldet nogle studenter på Nørreport Station i maj.

Tre drenge og en ung mand er kendt skyldige for at have overfaldet tre nyudklækkede studenter på Nørreport Station med knojern den 24. maj i år.

En af studenterne blev sparket og slået så voldsomt, at han efter et kraniebrud og en hjerneblødning måtte opereres og holdes kunstigt i live i flere dage.

To af gerningsmændene på henholdsvis 16 og 17 år er kendt skyldige efter den skærpede voldsparagraf, paragraf 245, som omhandler vold af særlig farlig karakter.

Retten afventer nu svar fra en mentalundersøgelse på begge gerningsmænd, og de forventes først dømt til januar, oplyser anklager Søren Harbo til Ritzau.

Vold af særlig farlig karakter kan give op til seks års fængsel.

De to andre tiltalte på 15 og 18 år er kendt skyldige efter den mere milde voldsparagraf, fordi de ifølge retten ikke var klar over, at der var et knojern. Begge er idømt syv måneders ubetinget fængsel.

Anklageren havde krævet den 15-årige herboende dreng fra Litauen udvist af Danmark, men han har trukket kravet tilbage, da drengen ikke er dømt for den grove voldsparagraf.

De fire dømte har tidligere erkendt, at det er dem, man kan se på en overvågningsvideo fra Nørreport Station, hvor de er i tæt kontakt med flere personer med studenterhuer på hovedet, inden der opstår tumult mellem dem.

De fire gerningsmænd er derudover også kendt skyldige i flere andre anklager i den voldsturné, de tog på gennem København i timerne efter overfaldet på Nørreport Station.

De skulle blandt andet have sparket en ung mand i maven og skridtet i Kongens Have, ligesom de har spyttet på og truet en buschauffør.

I Pilestræde overfaldt de endnu en mand, hvorefter de i Kronprinsensgade angreb en gruppe gæster på Café Sommersko.

Fire kendt skyldige for overfald på studenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce