Fire grunde til at jyderne vil have ny motorvej


Fire grunde til at jyderne vil have ny motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen Danmark har bedt formand for Hærvejskomiteen, Poul Andersen, om at give fire bud på, hvorfor der er brug for en ny midtjysk motorvej.

1 Bedre flow i trafikken
Hærvejsmotorvejen blev diskuteret på generalforsamlingen for kommiteen Hærvejsmotorvej.nu i Billund Airport mandag. Foto: Martin Ravn

Det tager for lang tid at komme gennem Jylland, og trafikken er ved at sande til ved Vejlefjordbroen. Der er for meget kø på E45. Man er allerede i gang med at udvide E45-motorvejen, men det er ikke nok. Derfor skal vi både have udvidet den eksisterende motorvej og have bygget en ny, der kan aflaste E45.

2 Nødvendig for arbejdskraft

Det er vigtigt, at vi kan få den arbejdskraft, vi har bug for i Vestdanmark. Folk bliver ofte boende i de større byer og kører længere for at komme på arbejde. Derfor er der brug for en motorvej, så de får lettere ved at komme på job, og så vi sikrer, at vi kan få den faglærte arbejdskraft, der er brug for.

3 Godt for særtransporter

Vi har brug for en bedre infrastruktur, når der eksempelvis skal fragtes store konstruktioner til vindmølleindustrien i Esbjerg. Det er ofte til den vestlige eller sydlige del, at der skal transporteres store konstruktioner, og de har brug for bedre infrastruktur, end der er i dag.

4 Det kan kun betale sig

Samfundsøkonomisk vil det være stor gevinst at få etableret en motorvejsforbindelse. Tal fra vejdirektoratet viser en gevinst på 7,5 milliarder kroner ved at fremskynde processen fra 2020 i stedet for 2030. Flowet bliver bedre, og du får ikke al den spildtid, der er nu. Der er eksempelvis mange uheld på E45, der lukker det hele ned, og her kan den nye motorvej give en alternativ rute. Det betyder rigtig meget for især virksomhederne.

Fire grunde til at jyderne vil have ny motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce