Fire fra Greenpeace skal blive i cellerne


Fire fra Greenpeace skal blive i cellerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dommere i landsretten mener, at politiets efterforskning af gallahappening vil blive ødelagt, hvis aktivister er på fri fod.

En happening ved en gallamiddag på Christiansborg Slot er en så alvorlig affære, at tre mænd og en kvinde fra Greenpeace skal blive i deres fængselsceller.

Dommerne i Østre Landsret har afvist appellen fra deres forsvarer om at blive løsladt. Det betyder, at de foreløbig skal sidde bag tremmer til 7. januar.

Varetægtsfængslingen begrunder dommerne tilsyneladende med, at politiets efterforskning vil kunne tage skade, hvis de fire er på fri fod.

To mænd fra Spanien og Schweiz samt en norsk kvinde blev anholdt ved aktionen om aftenen 17. december. Dagen efter kom turen til en hollandsk mand.

Københavns Politi har sagt, at man leder efter flere implicerede i affæren, hvor to af aktivisterne fik lanceret budskabet foran pressens kameraer om, at politikerne ved klimatopmødet bare snakker.

I stiveste puds optrådte generalsekretæren for Greenpeace i Spanien, Juan Lopez de Uralde, og den norske aktivist Nora Christiansen i rollen som statsoverhoveder. En tredje spillede bodyguard.

I tre limousiner lykkedes det for Greenpeace's delegation at snige sig ind blandt korteger med ledere fra hele verden. De skulle spise middag med den danske kongefamilie.

De fire sigtes for blandt andet at have forsynet bilerne med falske nummerplader og for ulovlig indtrængen.

Fire fra Greenpeace skal blive i cellerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce