Fire danske soldater såret i Afghanistan


Fire danske soldater såret i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire danske soldater i Afghanistan er blevet ramt af skud og bragt til et felthospital. Soldaterne skal formentligt til Danmark for yderligere behandling.

Fire danske soldater blev søndag såret af skud fra håndvåben, da de var på patrulje i Helmandprovinsen i Afghanistan. Soldaterne kom under patrulje under beskydning fra flere forskellige stillinger. De fire sårede blev efterfølgende bragt til felthospitalet ved Camp Bastion.

De pårørende er underrettet.

Ingen af de fire soldaters tilstand er kritisk, men de vil formentligt blive fløjet til behandling i Danmark i løbet af de kommende dage.

- Der er ikke truffet nogen beslutning endnu, men det mest sandsynlige er, at de skal til Danmark. Felthospitalet er ikke beregnet til, at sårede soldater skal være der i længere tid, fortæller presseofficer Hans Vedholm.

Tre af de fire kunne selv gøre det, mens den fjerde forventes at kunne ringe hjem efter en operation.

Soldaterne kommer fra Gardehusarregimentet i Slagelse, Ingeniørregimentet i Skive og Militærpolitiet ved Trænregimentet i Aalborg.

Soldaterne var en del af en større patrulje fra Charlie-kompagniet. Patruljen gik i området omkring den fremskudte operationsbase Budwan, da de blev beskudt med håndvåben fra forskellige stillinger. De øvrige soldater i patruljen besvarede ilden og fik støtte af morterer fra Budwan. De sårede soldater fik straks førstehjælp af sanitetspersonale og andre soldater.

Fire danske soldater såret i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce