Finalist til Bland dig Prisen: - Det giver mig næsten kuldegysninger

Martin Lilliendal Hansen er tovholder på MakerCity Festival, der er indstillet til Bland dig Prisen. De holder til i værkstedet bag Ungdomshuset i Nørregade i Odense.Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Finalist til Bland dig Prisen: - Det giver mig næsten kuldegysninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MakerCity Festival fik flest indstillinger til Bland dig Prisen 2017. 20 fynboer kom med hver en begrundelse for, at festivalen skal have prisen.

Da Martin Lilliendal Hansen får læst juryens begrundelse højt for, hvorfor MakerCity Festival er udpeget som en af de fem finalister til Bland dig Prisen, udbryder han:

- Det er spot on!

MakerCity Festival er ikke alene en festival for teknik-interesserede, det har været en del af Havnekulturfestivalen i Odense siden 2014.

Det er en bevægelse med fokus på at dele og udbrede viden om STIM, Science, Teknologi, Ingeniørarbejde og Matematik, med unge, iværksættere og andre, der har interesser i den retning. Dermed er det også arnestedet for fremtidens opfindere, iværksættere og udviklere.

MakerCity fra Odense er også en bevægelse, der har planer om at skylle ud over bygrænsen. De er allerede begyndt at sprede aktiviteterne til andre byer. Nyborg er første stop.

- Vi har allerede fået Nyborg i gang. Her kommer der en maker-bølge, der udspringer fra deres campus, som vil vokse sig større i nær fremtid. Og vi skal videre end det, siger Martin Lilliendal Hansen.

Næste skridt er at nå ud til de mindste elever - helst helt ned til dem i børnehaveklasserne på de fynske skoler.

- Vi går også og leger med tanken om at starte en børneskole for børn, der vil arbejde med STIM, fortæller han.

Læs mere
Juryens begrundelse:MakerCity er et nyskabende iværksætterinitiativ, der forløser det kreative potentiale i at samle unge opfindertyper, så de kan bestøve hinanden med ideer og udviklingslyst.


MakerCity kobler sig dermed ind på det iværksættermiljø, der skal finde og forme det næste teknologieventyr på Fyn.Du kan læse flere artikler om MakerCity på: www.fyens.dk/blandigprisenHer kan du også se listen med de 48 kandidater, der blev indstillet til Bland dig Prisen 2017.

Vinderen bliver kåret ved Det Fynske Folkemøde lørdag den 2. september.

Læs mere om mødet på: www.fyens.dk/folkemoede

Odense i udvikling

Martin Lilliendal Hansen glæder sig over, at han og MakerCity nu er indstillet til Bland dig Prisen for deres arbejde - og tilmed er topscorer.

- Det giver mig næsten kuldegysninger at vide, at der er mange mennesker, der har lagt mærke til, at vi vil noget for Odense, siger han.

Det kan hænge sammen med den positive ånd, der de senere år har spredt sig i Odense med et fokus på udvikling og på, hvad Odense kan.

- Jeg har en ide om, at Odense har præcis den størrelse, der gør, at den er dynamisk nok til at skabe den her bevægelse. Det er ikke de samme fem, der hele tiden skaber dynamikken. Det bliver givet videre og, der komme hele tiden flere til, siger manden bag MakerCity i Odense.

Pengene. De 25.000 kroner, som vinderen af prisen får overrakt på en festlig check til kåringen ved Det Fynske Folkemøde, har Martin Lilliendal Hansen ikke disponeret med endnu:

- Vi har en masse spændende projekter i gang, der alle skal være med til at sætte fokus på makerbevægelsen på Fyn. Et af dem er at satse på de yngste i vores ungdomscentre. Det er dem, der tidligere gik i klub (børn mellem ti og 14 år, red.). Vi vil starte et mini makerspace for dem.

Et af flere nye tiltag, der er på vej fra MakerCity.

Finalist til Bland dig Prisen: - Det giver mig næsten kuldegysninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce