Filmblad giver topkarakter til Vinterberg

Filmblad giver topkarakter til Vinterberg
Foto: POLFOTO/AP

Filmblad giver topkarakter til Vinterberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Vinterbergs ny film får fire stjerner af magasinet Screen på festivalen i Berlin. Derimod meget blandede anmeldelser i de tyske aviser.

Det ansete britiske filmmagasin Screen er begejstret for Thomas Vinterbergs "Submarino" og belønner den danske film med fire ud af fire mulige stjerner.

"Submarino" er den femte spillefilm, som vises i hovedkonkurrencen på festivalen i Berlin, og det er første gang, at Screen giver topkarakter.

Anmelderen fastslår, at selv om det er næsten ubærligt at se på nogle af de grufulde ting, som foregår, er publikum ikke vidner til "cinematisk miserabalisme".

- Hvad der løfter "Submarino" langt over slumturismens niveau, er den åre af håb og nåde, der løber igennem historien. ... Filmen virker som en følelsesmæssig massage, der efterlader tilskueren mørbanket, men alligevel fyldt med energi, skriver Screen, der roser de to hovedrolle-indehavere, Jakob Cedergren og Peter Plaugborg, samt ikke mindst Gustav Fischer Kjærulf, der spiller Plaugborgs seksårige søn.

Også positiv, men forbeholden på nogle punkter, er et andet branche-tidsskrift, det amerikanske Variety.

Magasinet fremhæver den debuterende fotograf Charlotte Bruus Christensen for hendes afdæmpede, blåtonede billeder, der passer fint til den trøstesløse fortælling.

- En kompromisløst ubehagelig film, hvor nogle scener er trukket for langt ud, skønner Varietys anmelder.

Aviserne i den tyske hovedstad bringer meget forskellige vurderinger af Thomas Vinterbergs film. Berliner Morgenposts anmeldelse er dog fuld af superlativer.

Derimod er der ikke meget trøst at hente hos Der Tagesspiegel. Avisen mener, at filmen svækkes af et "fatalistisk skema, som den presser sine figurer ind i".

- "Submarino" vil gerne skabe sympati for mennesker, der er landet på samfundets bud, men filmen presser selv sine personer ned i skidtet, skriver Der Tagesspiegel.

Filmblad giver topkarakter til Vinterberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce