Fik en candystorm: Heidi efterlyste madrasser til nyfødte på OUH

Sygeplejerske Heidi Bild Granby glæder sig over alle de henvendelser, hun har fået, efter hun har søgt efter madrasser til nyfødte, der bliver indlagt på intensivafdelingen på Odense Universitetshospital. Privatfoto

Fik en candystorm: Heidi efterlyste madrasser til nyfødte på OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Da Heidi Bild Granby tirsdag eftermiddag efterlyste særlige madrasser til nyfødte på OUH's intensivafdeling, spredte budskabet sig lynhurtigt på de sociale medier.
  • Det udviklede sig til en såkaldt candystorm, der nok kan være med til at løse afdelingens problem.

Heidi Bild Granby lagde tirsdag klokken 11.01 et billede af en tom, særlig seng til nyfødte, der havner på intensivafdelingen på Odense Universitetshospital op på sin Facebook-profil.

Til billedet skrev hun en kort tekst om afdelingens problem med at finde vandmadrasser til de små senge, der skal sikre, at de syge, nyfødte børn på intensiv ikke få tryksår, når de ligger i sengen i lang tid.

Herefter begyndte det sociale medie at arbejde for hende. I et ekstremt tempo.

- Der gik en time, fra jeg havde lagt billedet op, til de første henvendelser kom. Det gik rigtig stærkt om eftermiddagen og i går aftes, og der kommer stadig henvendelser. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, fortæller Heidi Bild Granby onsdag formiddag.

Tirsdag aften var opslaget delt mere end 4200 gange og havde fået 400 likes.

Onsdag formiddag fortsatte det, der på de sociale medier kaldes en candystorm (i modsætning til en shitstorm), i lidt lavere gear.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

- Der gik en time, fra jeg havde lagt billedet op, til de første henvendelser kom. Det gik rigtig stærkt om eftermiddagen og i går aftes, og der kommer stadig henvendelser. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Heidi Bild Granby
Det er madrasser til sengen her, Heidi Bild Granby, i går sendte bud efter på Facebook.
Privatfoto.
Det er madrasser til sengen her, Heidi Bild Granby, i går sendte bud efter på Facebook. Privatfoto.

Det kan bruges til noget

Det var en snak og en aftale med kolleger på afdelingen, der fik Heidi Bild Granby til at handle, fordi de desperat mangler madrasserne. Lige nu har de lånt en enkelt vandmadras fra en anden afdeling for tidligt fødte børn, men den er i virkeligheden for lille.

Det handler heller ikke om, at afdelingen ikke har råd til at investere i det rette udstyr. Det er producenten, der ikke længere kan levere de små madrasser, og de har endnu ikke fundet en ny leverandør.

- Vi haft vandmadrasser i mange år, men den slags bliver slidt og smidt ud. Vi har også forsøgt at skaffe nye, men de bliver ikke produceret længere, der hvor vi har købt dem før. Vi skal også kun bruge 3-4 stykker, og det er så få, at ingen gider sætte dem i produktion, fortæller Heidi Bild Granby.

Med mere end 60 henvendelser i Heidi Bild Granbys indboks, er der imidlertid håb for de nyfødte, der er så syge, at de havner på intensivafdelingen.

- Jeg har ikke overblik over det endnu. Der er kommet så mange forslag. Det er folk, der henviser til firmaer, som laver andre typer vandmadrasser. Andre fortæller om andre trykaflastende madrasser. Der er også studerende, der er i gang med afgangsprojekter, der vil samarbejde med os. Og der er gymnastikfolk, der også kender til specielle madrasser, fortæller Heidi Bild Granby.

Nu skal hun sammen med sine kolleger læse de mange henvendelser og finde alt det, de kan bruge til noget.

- Vi kan allerede nu se, at der sikkert er andre måder at gøre det på end med vand, som vi har brugt tidligere. Det er her med sådan en sag, at de sociale medier virkelig har deres egen styrke. Vi er nået ud til en meget bredere gruppe. Vi kunne godt have søgt af gængse kanaler, men nu har vi fået en masse originale ideer og kan kigge i nicher, vi ikke vidste eksisterede, siger Heidi Bild Granby,

Hun kan også stadig se på sin profil, at folk gerne vil hjælpe. Opslaget var klokken 11.45 onsdag formiddag delt 4717 gange og havde fået 538 likes.

Fik en candystorm: Heidi efterlyste madrasser til nyfødte på OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce