Food-programmet på dette års Heartland Festival byder foruden den årlige banket på 17 interaktive food-workshops med stjernekokke og tv-kendisser.

Når Heartland Festival indtager Egeskov Slot i slutningen af maj bliver det igen i år med større banket og en dedikeret food-scene for de rigtig gourmet-nørdede.

I spidsen for banketten står i år Christian F. Puglisi, manden bag restauranterne Manfreds, Bæst, Mirabelle og Michelin-restauranten Relæ.

Han fører de bænkede gennem en menu af blandt andet Bæsts charcuterie, tartar, helstegt pattegris fra HindsholmGrisen og råmælksgelato med rabarber.

Surdej, whisky og cocktails

I tilgift til banketten vil vært på food-scenen Marie Holm (og madsupernørd, som hun tituleres i pr-materiale fra festivallen, red.) føre publikum gennem ikke færre end 17 mad-workshops.

Indslag spænder fra partering af en forårsbuk over surdejsbagning til destillering af whisky - og snak om fermenterede cocktails.

Blandt hovednavnene er amerikanske Matt Orlando, ejer og chefkok på københavnske Amass samt spanske Evarist March, gastro-botanisk rådgiver for den trestjernede Michelin-restaurant El Celler de Can Roca.

Desuden taler blandt andet tv-personligheden John Wright fra River Cottage, Mikkel Friis Holm fra Friis Holm-Chokolade samt kogebogsforfatteren Nadine Levy Redzepi - i øvrigt hustru til René Redzepi fra Noma.

Som deltager på Heartland Festival er det gratis at deltage i alle workshops fra food-scenen. Banketten skal man dog have særskilt billet til.

Heartland Festival afholdes på Egeskov Slot 31. maj til 2. juni. Billetsalg på heartlandfestival.dk.

  • fyens.dk