Fem timers Counterstrike dagligt: Anton drømmer om at blive professionel gamer

Anton Leth i Counter-Strike-positur: Koncentreret og tæt på skærmen, som er ved at blive byttet ud med en anden, som opdaterer skærmbilledet hurtigere. I Counter-Strike tæller de helt små marginaler. Privatfoto

Fem timers Counterstrike dagligt: Anton drømmer om at blive professionel gamer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14-årige Anton Leth bruger det meste af sin fritid på at spille computerspil og drømmer om at komme til tops inden for spillet Counter-Strike. Sammen med 5000 andre fans skal han fra tirsdag se en af spillets topfinaler i Odense.

Selv de mest engagerede fodbolddrenge- eller -piger bruger næppe fem timer om dagen på deres sport. Det gør 14-årige (snart 15) Anton Leth, når han dagligt sætter sig ved computeren for at spille Counter-Strike.

Han vil også være at finde i Arena Fyn, når finalen i en af verdens bedste Counterstrike-ligaer, ESL Pro League, tirsdag rammer Odense. Det skal han opleve sammen med en kammerat, han har mødt gennem computerspillet.

Når han kommer hjem fra skole og har sagt hej til sin mor, lukker han værelsesdøren bag sig og begiver sit ind i et skydespil med terrorister og anti-terrorister - som regel kun afbrudt af aftensmaden.

- Efter skolereformen får vi ikke rigtig lektier for, forklarer han om den tid, han kan bruge på spillet.

Hans egen opgørelse, siden han var 11 år, siger, at han har spillet i 5200 timer.

Det betyder ikke, at der ikke er tid til andet, eller at han forfalder til klicheen om den komplette computernørd, der kun indtager chips og cola og aldrig rør sig.

- Hvis du tager det seriøst, skal du have en ordentlig form. Det er for eksempel essentielt at have en god reaktionstid. Man sidder i øvrigt heller ikke og spiser, mens man spiller. Det kan man slet ikke, fortæller han.

Derfor går han til fitness tre gange om ugen.

- Det er også på opfordring fra min mor. Og hvis jeg bliver træt, spiser jeg en ginseng-pille, siger han.

Begynder-ordbog til Counterstrike
Kill = drab på modstander. Assist = når man har skadet en modstander, der senere bliver dræbt af en anden. 

Bombplant = når det hold, der er terrorister, har anbragt deres bombe.

Defuse = når anti-terroristerne har demonteret den anbragte bombe.

Execute = når terrorist-siden forsøger at overtage et af de to steder, bomben kan anbringes, fra anti-terroristerne.

Retake = når anti-terroristerne forsøger at tilbageerobre et to steder, bomben kan anbringes. 

Eco round = når et hold sparer sine penge til næste runde. 

Full buy = når et eller begge hold har et fuldt arsenal - eller tæt på - af de nødvendige våben. 

Save = når et hold gemmer sig, indtil det andet hold har vundet runden, i forsøg på at tage våben og udstyr med ind i næste runde. 

Kills og dollars

Opbygningen af spillet er, at man spiller fem mod fem. Det ene hold starter som terrorister, der skal forsøge at plante en bombe på et af to udvalgte placeringer. Det andet hold er anti-terrorister, der skal forsøge at forhindre det. Man spiller op til 30 runder og bytter side, når der er spillet 15 runder - med mulig overtid. En runde afgøres, hvis det lykkes terroristerne at sprænge bomben eller anti-terroristerne at forhindre det.

Spillerne rangeres efter sejre og drab på modstandere - såkaldte kills. Undervejs får hver spiller tilført adskillige tusinde fiktive dollars, som kan bruges til at købe udstyr.

- Det er et meget strategisk spil, og man bliver hurtigt meget afhængig af det. Det er det rush, man får, når man vinder, eller den følelse, man får, når man taber, forklarer Anton Leth om tiltrækningskraften i spillet.

Det er en stor del af spillet, at man kommunikerer med de andre på sit hold. Det foregår på engelsk, da spillerne kommer fra mange forskellige lande.

Anton Leth glæder sig til ESL-turneringen i Odense, hvor de seks bedste europæiske hold og seks bedste amerikanske hold tørner sammen.

- Hvis ikke jeg havde fået en VIP-billet af min far, havde jeg nok selv købt en. Det bliver spændende, hvem der vinder. Lige nu er top tre svær at forudse, siger han om turneringen, hvor danske Astralis er en af favoritterne.

Han hepper også på danskerne og drømmer i øvrigt om selv at blive en del af verdenseliten inden for Counterstrike.

- Det gør de fleste spillere, men de færreste ved, hvad det kræver at komme så langt. Du skal være disciplineret hele året - modsat fodbold, hvor du kun er på, når du træner og spiller kamp. Her skal du holde dig skarp hele tiden. Der er ikke nogen offseason. De bedste spillere har over 200 rejsedage på et år og holder kun ferie i juletiden, forklarer han.

På en af de internetsider, der kan spilles counterstrike på, rangerer Anton Leth lige nu som nummer 520 i Danmark ud af 75.000. Antons alias er efternavnet Leth, og han har også brugernavnet "Dankdm" på siden Faceit.

Fem timers Counterstrike dagligt: Anton drømmer om at blive professionel gamer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce