Fem fynske bombetrusler på et år

Onsdag den 2. februar blev en del af Thomas B. Thriges Gade i Odense afspærret, fordi Tietgen Skolen havde modtaget en bombetrussel med posten. Politiet fandt ingen bombe på skolen. Ingen er sigtet i sagen.
Foto: Michael Bager

Fem fynske bombetrusler på et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen af truslerne dækkede over en rigtig bombe

Fyns Politi har netop afsluttet efterforskningen af bombetruslen mod VUC i Odense mandag.

Anklagemyndigheden har nu overtaget sagen mod den 19-årig elev, der har tilstået truslen - og det er en usædvanligt hurtig opklaring af en bombetrusselssag.

Fyns Politi har fem gange inden for det seneste år måttet rykke ud til skoler og virksomheder, der har modtaget bombetrusler.

Alle truslerne har været tomme, og kun i to af sagerne har politiet fået fat i gerningsmanden.

Trussel mod Congress Center

Den 21. september sidste år blev Odense Congress Center evakueret, efter TV2 Nyhederne havde modtaget en mail om, at en bombe ville blive sprængt i centret.

En 44-årig mand blev anholdt og sigtet for truslen, men han nægtede sig skyldig og blev løsladt efter afhøring.

Politiet fastholdt sigtelsen, og sagen blev sendt videre til statsadvokaten. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvad der siden er sket i sagen.

Naturgas Fyn evakueret

Om morgenen den 14. januar i år måtte de ansatte på Naturgas Fyn i Odense hastigt pakke deres computere ned og forlade deres arbejdsplads, da en engelsktalende mand ringede og advarede om, at bygningen ville eksplodere om tyve minutter.

Godt fem timer senere kunne politiet afblæse alarmen. Ingen er sigtet i sagen.

Elev truede skole

12 dage senere, om eftermiddagen den 26. januar, fik Nordre Skole i Svendborg en kort besked i telefonen: ”Skolen vil ikke eksistere på dette tidspunkt i morgen.”

Det gjorde den dog, og efter evakuering og gennemsøgning af skolen med bombehunde kunne politiet igen konstatere, at bombetruslen var falsk.

Den viste sig at komme fra en 15-årig dreng, der var elev på skolen. Han har siden undskyldt for sin handling.

Sag om Tietgenskolen uopklaret

Ingen har imidlertid taget skylden for den bombetrussel, som onsdag den 2. februar lå i posten til Tietgenskolen ved Lerchesgade i Odense.

I et brev stod, at en bombe ville eksplodere på skolen i løbet af dagen, og det førte til en delvis afspærring af Thomas B. Thrigesgade og Ejlskovsgade. 1500 elever måtte sendes hjem, og først ud på eftermiddagen kunne politiet afblæse alarmen.

Politiet havde håbet, at man kunne finde fingeraftryk eller andre spor i brevet med truslen, men det er ikke lykkedes, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Fyens.dk.

Fem fynske bombetrusler på et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce