Fem fynboer er blandt de dræbte i togulykke - alle otte ofre er nu identificeret

Lyntoget fra togkatastrofen undersøges i Nyborg. Foto: Nils Svalebøg

Fem fynboer er blandt de dræbte i togulykke - alle otte ofre er nu identificeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Retsmedicinerne har nu fået identificeret de otte afdøde personer, der blev fundet i toget, som onsdag morgen forulykkede på lavbroen over Storebælt.
  • De stammer fra Odense, det nordlige, østlige og centrale Fyn, Aarhus, Storkøbenhavn og Grønland.

Retsmedicinere har fået identificeret de otte afdøde personer, der blev fundet i toget, som onsdag morgen forulykkede på lavbroen over Storebælt. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. Fem af de otte omkomne stammer fra Fyn.

Fyns politi oplyser, at der er tale om en 28-årig kvinde fra det østlige Fyn, en 51-årig mand fra det nordlige Fyn, en 45-årig kvinde fra Odense, en 60-årig kvinde fra Odense samt en 27-årig kvinde fra det centrale Fyn.

Derudover er en 30-årig mand fra Aarhus, en 59-årig kvinde fra Storkøbenhavn samt en 30-årig mand fra Grønland omkommet i ulykken.

Ingen af de omkomne er i familie med hinanden.

Alle er danske statsborgere, og deres pårørende er underrettet.

Fyns Politi frigiver ikke yderligere oplysninger om de omkomne og har derfor har ikke yderligere kommentarer til de frigivne oplysninger.

Efterforskning fortsætter

I løbet af onsdag var meldingen, at seks mennesker havde mistet livet i ulykken, men ved Fyns Politis pressemøde tidligt torsdag morgen kom det frem, at yderligere to omkomne var blevet fundet i det havarerede tog. Derved kom antallet af omkomne op på otte.

Samtidig fortalte politiet ved torsdagens pressemøde, at der var tale om fem kvinder og tre mænd, samt at ingen børn var omkommet i ulykken. Politiet havde kontakt til de pårørende til alle otte savnede.

Video: Ritzau Scanpix

Der er gået to døgn fra ulykken, til Fyns Politi kan bekræfte, at alle otte omkomne er identificeret. Det skyldes, at toget og de omkomne har svære skader, og det derfor har været nødvendigt at benytte dna og tandkort i forbindelse med identifikationen.

16 mennesker blev kvæstet ved ulykken, og torsdag oplyste Odense Universitetshospital, at 14 af de 16 var udskrevet.

Samtidig oplyste kommunikationsrådgiver på OUH, Thomas Rysgaard Jensen, at ingen af de 16 kvæstede havde livstruende skader - de havde alle lettere eller moderate skader. De to, der torsdag fortsat var indlagt, havde moderate skader.

Fyns Politi fortæller fredag morgen, at efterforskningen af, hvorfor den voldsomme togulykke skete, fortsat er i gang. Det er Havarikommissionen, der primært står for disse undersøgelser.

Fyns Politi har i samarbejde med Nationalt Kriminalteknisk Center, NKC, gennemført sine egne undersøgelser på ulykkesstedet og bistår i øvrigt Havarikommissionen, hvor der er behov for det.

Først når dette arbejde er afsluttet, vil Fyns Politi tage stilling til, om der er tale om en hændelse, som skal forfølges strafferetsligt.

Politiet kan derfor ikke sige yderligere om efterforskningen af togulykken, før politiet kender resultatet af Havarikommissionens undersøgelse og har haft mulighed for at sætte sig ind i denne.

Det er derfor fortsat uvist, hvad der konkret ligger til grund for ulykken, og ifølge undersøger hos Havarikommissionen Bo Haaning kan der gå adskillige måneder eller op til et år, inden en konklusion ligger klar.

I tiden efter ulykken har dykkere arbejdet i Storebælt for at finde vrangdele som en del af efterforskningen.

Fem fynboer er blandt de dræbte i togulykke - alle otte ofre er nu identificeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce