Passager så noget i vandet, der mindede om en person onsdag eftermiddag på færgeruten mellem Spodsbjerg og Tårs. Forsvarets Operationscenter rykkede ud, men fandt intet i området.

En passager på Langelandsfærgen så onsdag eftermiddag noget i vandet, der mindede om en person. Godt en halv time senere blev Forsvarets Operationscenter kontaktet, og det blev besluttet at undersøge stedet med helikopter.

- Når der desværre går så længe, har man uanset hvad taget toppen af overlevelsestiden, siger Klaus Thing Rasmussen, der er vagtholdsleder i Forsvarets Operationscenter.

For at be- eller afkræfte om der var en person i vandet, blev en eftersøgning straks efter igangsat af JRCC, der er den enhed i Forsvarets Operationscenter, der leder den danske eftersøgnings- og redningstjeneste ved nødsituationer til vands og i luften.

- Vi har nogle programmer, der kan regne sådan nogle områder igennem, og vi gennemsøger området med skib og helikopter men finder ikke noget. Da politiet ikke har nogen savnede personer, lukker vi eftersøgningen, da vi har været hele området igennem, siger Klaus Thing Rasmussen.

Der blev dog ikke fundet en person i vandet, fortæller vagtholdslederen:

- Det kan også have været en sæl eller en bøje eller en halvsunket kajak, når man lige sejler forbi, kan der være ret meget, der minder om en person.

Han kan tilføje, at der ikke er faste kriterier for, hvad man skal have set, før at Forsvarets Operationscenter reagerer på sådanne henvendelser:

- Det er lidt en vurdering fra sag til sag, og i denne sammenhæng har vores vagthavende officer vurderet, at han gerne ville have det undersøgt. Der er ikke nogen helt faste kriterier for, at man skal have set hoved og fem fingre, før vi går i gang med noget, siger Klaus Thing Rasmussen.

  • fyens.dk