Brugerdata fra trafik-app viser, hvor politiet jagtede fartsyndere.

Store byer og de største veje er yndede motiver, når politiets fotovogne rykker ud for at knipse fartsyndere. Derimod kan der være langt mellem de fartdæmpende varebiler andre steder.

Det viser oplysninger fra den Jysk Fynske Medier-ejede trafik-app, Trafikalarm, som Fyens Stiftstidende har omsat til et interaktivt kort.

Det viser kortet

Hver prik på kortet viser mindst to Trafikalarm-brugers registrering af en fotovogn. Det er ikke nødvendigvis et eksakt billede af, hvor fotovognene faktisk holdt.Dels kan enkelte fotovogne være fløjet under brugernes radar, dels kan enkelte vogne være noteret flere gange.- Der har dog været eksempler på, at politiet har placeret flere fotovogne tæt ved hinanden, en såkaldt dobbeltfælde, oplyser Søren Klebjerg, chef for Fartkontrol.dk til Fyens Stiftstidende.Alle brugerdata er anonyme. Redaktionen kender kun tidspunkt og lokalitet.

Mere end 28.000 bekræftede registreringer af fotovogne fra 2017 er samlet og giver et overblik over, hvor mindst to Trafikalarm-brugere spottede en fotovogn sidste år.

Gå på opdagelse i kortet herunder og se, om brugerne registrerede fotovogne ved din lokale skole eller på din nærmeste hovedvej.

To danske trafikapp's

Der er to trafik-aps på det danske marked: Betalingsapp'en Trafikalarm.dk og den gratis fartkontrol.nu.Begge services er blevet downloadet over én million gange.Man kan til begge systemer købe en lille fysisk alarm, som kan placeres i bilen. De hedder henholdsvis Ooono og Saphe.
  • fyens.dk