Fynske fotovogne har blitzet over 32.000 bilister for 60 millioner kroner på ni måneder. På Tietgens Allé i Odense har fotovognene gennemsnitligt kunnet udskive en bøde hvert andet minut. Knap 47.000 kroner i timen er der udskrevet bøder for på vejen.

2015 skriver sig ind i historien som det år, hvor politiet udskrev flest fartbøder til bilisterne.

Fyens.dk har fået aktindsigt i Fyns Politis brug af fotovognene i de første tre kvartaler af 2015, og selvom tallene dermed kun dækker over årets første ni måneder, står det allerede nu klart, at 2015 slår alle tidligere rekorder.

På de ni måneder har fotovognene således skrevet mere end 32.000 bøder ud til en samlet pris på knap 60 millioner kroner. Og det endda selvom antallet af fotovogne først fra februar blev øget fra to til ni. Til sammenligning blev der hele 2014 udskrevet fartbøder for omkring 26,5 millioner kroner.

Tre veje skiller sig ud

Mere end en tredjedel af bøderne er blevet uddelt på den fynske motorvej, som politiet blandt andet har haft et særligt øje på, fordi der i perioder har været nedsænket hastighed på grund af vejarbejder. Men der er også andre veje, der skiller sig ud, når man kigger på, hvor fotovognene har blitzet flest bilister.

På indfaldsvejene Middelfartvej omkring Blommenslyst og Tietgens Allé i Odense er der således begge steder skrevet bøder for omkring fire millioner kroner. Sammen med motorvejen står de to veje således for over halvdelen af de foreløbig 60 millioner kroner.

Et blitz hvert andet minut

Mens et bødegennemsnit på 2572 kroner på motorvejen vidner om bilister med alt for tunge fødder på speederen, er den gennemsnitlige bøde på både Middelfartvej og Tietgens Allé markant lavere.

På Tietgens Allé har den gennemsnitlige bøde været på 1529 kroner, mens gennemsnittet på Middelfartvej placerer sig i den absolutte lave ende af spektret med 1345 kroner.

Mange bilister har altså ikke kørt så meget for stærkt som andre steder. Til gengæld har rigtig mange gjort det.

Når politiet har placeret en fotovogn på Middelfartvej ved Blommenslyst, har den udskrevet 24,9 bøder i timen til en gennemsnitlig samlet pris på 33.512 kroner. Og på Tietgens Allé har fotovognene haft endnu mere travlt. Her har statskassen tjent 46.988 kroner i timen ved – som gennemsnit - at blitze bilisterne omkring hvert andet minut.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
55
Fyns Politi om bøde-rekorder: Vi er ikke ude på at tjene penge

Fyns Politi om bøde-rekorder: Vi er ikke ude på at tjene penge

Se kortet: Her blitzede politiets fotovogne i 2015

1
Lover færre indbrud: Politiet slipper for krav om 150.000 trafik-sigtelser

Lover færre indbrud: Politiet slipper for krav om 150.000 trafik-sigtelser