Farligt at færdes på isen i København

Politiet kaldte folk ind fra Peblinge Sø i København søndag eftermiddag.
Foto: Peter Hove Olesen/POLFOTO

Farligt at færdes på isen i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns Politi advarer borgerne mod at færdes isen i søer i hele København, Frederiksberg og Tårnby. Fejl, at skilte ikke er oppe, erkender kommunen.

Masser af københavnere har i de seneste dage vovet sig ud på søerne i hovedstaden. Der har nemlig ikke været sat skilte op, der advarer skøjteløbere og andre isglade københavnere. Men det kan være forbundet med livsfare at færdes på isen.

Det fastslår Københavns Brandvæsen og Københavns Politi, der "på det kraftigste" advarer folk mod at færdes på isen i hele København, Frederiksberg og Tårnby.

- Vores patruljer har konstateret, at der er ufatteligt mange mennesker, der går på isen. Som det er nu, risikerer man at falde igennem isen og drukne. Det er simpelthen forbundet med livsfare, siger den centrale vagtleder Mads Firlings.

Politiet har haft patruljer ude med megafon for at kalde folk ind fra isen, og der har endnu ikke været nogen ulykker.

Der er ikke sat skilte op om, at isen er farlig, men det bliver der nu.

Hos Center for Park og Natur under Københavns Kommune erkender centerchef Jon Pape, at der er sket en fejl.

- Det kommer også bag på mig, at skiltene ikke har været oppe. Det burde de have været, siger han til Berlingske Tidende.

Normalt skal der en uges hård frost til, før isen er sikker at færdes på. Når frosten sætter ind, begynder Center for Park og Natur at måle isens tykkelse. Den procedure begynder man på mandag, oplyser centerchefen.

Politiet nævner en række søer, hvor man skal passe på.

Det drejer sig om: Peblinge Sø, Kastelgraven ved Grønningen, Stadsgraven ved Torvegade, Østre Anlæg, Ørstedsparken, Kildevældsparken, Valby Parkens småsøer, Kastrup Fort, Voldgraven, Amager Fælled "Den nye sø ved højene", Fælledpark-søen, Emdrup Sø, Degnemosen, Damhussøen, Brønshøj Kirkemose, Utterslev Gadekær, Brønshøj Gadekær, Svanemølle anlægget, Frederiksberg Have, Haveforeningen FREM og Kongelunds Fort.

Farligt at færdes på isen i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce