Far og mor hjælper med eksamen

Med de nye 24-timers eksaminer kan man få hjælp fra forældre, internet og venner. Her er det Toke Dahler-Larsen, der skal op i biologi på B-niveau. Han får hjælp med sin eksamensforberedelse fra sin kæreste, 20-årige Christine Rohde, der har biologi på A-niveau.
Foto: Jørgen Hansen

Far og mor hjælper med eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med gymnasiereformen kan man nu få hjælp til sin eksamen. Men det er for ulige, advarer politikere

Har du en far eller mor, der er professor, kan det være en stor fordel, når du skal til studentereksamen.

For med gymnasiereformen er mange af de mundtlige eksaminer blevet ændret, og i stedet for 24 minutters forberedelse i et lukket lokale, har eleven nu 24 timer "på fri fod", fra de trækker et spørgsmål, til de skal besvare det. Og dermed også masser af tid til at få hjælp.

Men det kan være problematisk for de elever, der ikke har en stærk social baggrund, advarer Christine Antorini, der er uddannelsesordfører hos Socialdemokraterne.

- På den ene side får du mulighed for at demonstrere mange forskellige kompetencer. På den anden side er der altså en grund til, at det bliver kaldt "forældre-opgaven". For har du et godt netværk omkring dig, kan du meget lettere løse den type opgaver, vurderer Christine Antorini.

Også Enhedslistens uddannelsesordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, mener, eksamensformen er problematisk. Der kan være en hel karakters forskel på børn af ufaglærte og børn af akademikere, siger hun.

Elever tilfredse

Vicerektor på Sct. Knuds Gymnasium i Odense, Sven Erik Larsen, har selv oplevet, hvordan 24 timers-eksaminerne kan blive grebet an af eleverne.

- Jeg har hørt forældre, der spurgte, om ikke snart eksamen var ved at være overstået, fordi de var fuldstændig færdige efter at have arbejdet så meget med dem, fortæller han, men understreger samtidig, at der overvejende er kommet tilfredse tilbagemeldinger på eksamensformen fra både lærere og elever, som netop nu er i gang med dem.

En af dem er 3.g-eleven Toke Dahler-Larsen.

- Jeg har svært ved at se, det skulle være uretfærdigt. For man behøver ikke have en professor i familien for at få en god karakter, pointerer han.

Ifølge Christine Antorini (S) kan eksamensformen dog få en kort levetid.

- Vi har i gymnasiereformgruppen besluttet, at vi til august vil kigge specielt på, om den skal ændres, så alle har en lige chance, og ikke kun dem med et netværk, der kan hjælpe.

Far og mor hjælper med eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce