Selv om man kun er 10 år, kan man sagtens køre bil på offentlig vej, mener en fynsk far. Han filmede sin søn undervejs.

10-årig bag rattet

TV2/Fyn har fundet videoen, hvor man ser den 10-årige sidde med en enkelt hånd på rattet og føre bilen, mens faderen filmer ud ad forruden, og de passerer et byskilt og flere huse.

Drengens far fortæller til TV 2/FYN, at han har givet drengen lov, fordi hans søn synes, det er sjovt at køre. Han er heller ikke bekymret for, at der vil ske noget:

- Det ved jeg, der ikke gør, for han kører stille og roligt, og jeg sidder ved siden af og kan nå at hive håndbremsen og tage bilen ud af gear, siger faren i et telefoninterview til TV 2/FYN.

Faderen er ikke bekymret for, at drengen går i panik og trykker på speeder i stedet for bremse, hvis en hund eller en person pludselig træder ud foran bilen.

- Det kunne man jo også selv, siger han.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.