- Som pårørende har det været et chok og en stor sorg brat at miste sin far og at opleve ham ligge i koma i ugevis, hvor lægestanden på skift gav håb og trak håbet væk. Det har også været belastende at være vidne til et hospitalsvæsen, hvor der blev begået fejl på fejl, som betød, at vores far gled gennem systemet den nat uden at få den hjælp, han burde have haft.

Det siger Ingeborg Hvidsten, datter af John Clausen, i et interview.

John Clausen var patienten, der natten til 5. august 2013 blev indlagt med voldsomme smerter på Svendborg Sygehus. Han døde knap fire uger senere efter en række fejl i behandlingen, og sagen, der siden er blevet kendt som Svendborg-sagen, er i dag nået til Højesteret, som skal afgøre, om en yngre kvindelig læge, der blev frifundet i byretten, men i Østre Landsret blev dømt for grov forsømmelighed, er skyldig.

Familien fulgte sagen i byretten, og det var hårdt, fortæller John Clausens anden datter, Gertrud Stine Clausen.

- Det var svært at høre om vores fars sidste timer på den måde og få udredt de mange fejl og mangler i hans indlæggelse, der skete på de relativt få timer, han var ved bevidsthed på afdelingen, siger hun i interviewet.

Ud på formiddagen 5. august blev John Clausen fundet i koma af sygehuspersonale. Han led af sukkersyge og havde akut lavt blodsukker. Det påførte ham en svær hjerneskade, som han ikke kunne komme sig fra.

Retssagerne mod den yngre læge har fået læger over hele landet til at protestere over pressede arbejdsforhold på landets sygehuse, og John Clausens familie glæder sig over, at sagen ser ud til at resultere i faste og mere præcise procedurer for journalføring, ansvarsfordeling mellem lægerne og instrukser mellem sygehusledelse og medarbejdere.

Men familien har også følt sig som tilskuere til lægernes #detkuhaværetmig-kampagne.

- Vi må altså konstatere, at hvis så mange læger mener, at #detkuhaværetmig, så skal diabetespatienter virkelig være påpasselige, når de bliver indlagt i forbindelse med anden sygdom end diabetes, siger Gertrud Stine Clausen.

Du kan læse hele interviewet med familien her.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
1
Svendborg-sagen for retten: Lægeforeningen er klar til at kræve lovændringer

Svendborg-sagen for retten: Lægeforeningen er klar til at kræve lovændringer

Sukkersyg mand døde i Svendborg: Anklager kræver skærpet straf til læge

Sukkersyg mand døde i Svendborg: Anklager kræver skærpet straf til læge

Analyse: Derfor slås læger og myndigheder stadig om Svendborg-sagen

Analyse: Derfor slås læger og myndigheder stadig om Svendborg-sagen