Falske stenøkser i omløb

En nordjysk samler købte for nylig for over 600.000 kroner stenøkser af mand fra Odense, men ifølge politiet viser det sig nu, at de er falske.
Foto: Fyns Politi

Falske stenøkser i omløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 62-årig fynbo er sigtet for at have solgt falske stenøkser. En samler betalte ham 637.000 kr. for økser, der ikke var så gamle som de burde være.

De ligner originale stenøkser, der sælges blandt samlere til langt over 30.000 kroner stykket, men de er falske.

Efter flere måneders undersøgelser har Nationalmuseet i København fastslået, at der er falske stenøkser i omløb i hele landet.

Det er Fyns Politi, som efterforsker sagen, der begyndte i oktober sidste år, hvor en 62-årig mand fra Fyn forsøgte at sælge fem stenøkser, et lerkar og en sandsten gennem Auktionshuset i Havnegade i Odense.

Indehaveren af Auktionshuset fattede mistanke og gik til politiet med stenøkserne.

- Det er en meget usædvanlig sag, hvor vi ikke selv har været i stand til at se, om stenøkserne er falske eller ægte, siger vicepolitikommissær Per A. Petersen, Fyns Politi.

Ikke danefæ

Stenøkser er ikke danefæ og derfor må man beholde dem, hvis man finder dem.

Over hele landet er der inkarnerede samlere, som betaler mange penge for dem.

Således har en nordjysk samler købt stenøkser, som skulle være fra perioden 3500-2900 f.Kr. for 637.000 kroner af den 62-årige mand fra Fyn, der nu er sigtet for bedrageri og forsøg på bedrageri.

Hos Nationalmuseet i København vil museumsinspektør Poul Otto Nielsen ikke udtale sig konkret om de stenøkser, man har undersøgt for Fyns Politi, fordi det skal indgå i en kommende retssag.

Men generelt advarer han samlere om at være meget forsigtige med at købe gamle stenøkser.

Falske stenøkser i omløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce