Selskabet Responce overtager 1. september ambulancekørslen på Vestfyn fra Falck. Men det bliver i familien, for nu har Falck købt Responce.

Selskabet Responce, der fra 1. september skal overtage ambulancekørslen på Vestfyn og i Trekantområdet fra Falck, er solgt til netop konkurrenten.

Det har Responces ejer og grundlægger, Michael Kjær Sørensen, besluttet, meddeler de to selskaber i en pressemeddelelse.

Responce driver allerede ambulancetjeneste for Region Midtjylland i Horsens-området. En opgave, som Responce også overtog fra Falck.

- Efter de seneste udbudsrunder er prisniveauet på ambulancemarkedet i Danmark generelt presset i bund af nogle leverandører og set med mine øjne urealistiske i det lange løb, sige rMichael Kjær Sørensen,
der mener, at Responces overlevelse på langt sigt bedst sikres ved at lade Falck fører selskabet videre.

Han peger også på, at der nu er kommet en ny international operatør på banen i form af hollandske Bios, der skal køre ambulancerne i resten af Region Syddanmark - herunder størstedelen af Fyn.

Mens Bios har været kritiseret for ikke at ansætte reddere hurtigt nok, har Responce allerede ansat de nødvendige reddere til opgaven på Vestfyn og i Trekantområdet.

Vil leve op til aftaler

Michael Kjær Sørensen fortsætter som administrerende direktør i Responce og Claus-Henrik Rasmussen som korpslæge. Selskabets aftaler med Region Midtjylland og Region Syddanmark om ambulancebetjening fortsætter også uændret.

Redningsdirektør i Falck Lars Vester forsikrer, at Falck sammen med ledelsen i Responce til punkt og prikke vil leve op til de kontrakter, som Responce har indgået med de to regioner, vundet over netop Falck.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
Ekspert om ambulance-opkøb: Falck sender aggressivt signal

Ekspert om ambulance-opkøb: Falck sender aggressivt signal

18
Responce-ejer sælger til Falck

Responce-ejer sælger til Falck

3
Udvalgsformand: Falck-opkøb giver mere monopol

Udvalgsformand: Falck-opkøb giver mere monopol