Fakta om sagen mod Innocent Sagahatu


Fakta om sagen mod Innocent Sagahatu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

* Innocent Sagahutu, der er blevet kaldt "Slagteren fra Skjern", er blevet idømt 20 års fængsel ved et FN-tribunal om folkedrabet i Rwanda.

* Domstolen har fundet Sagahutu skyldig i forbrydelser, som senere førte til folkedrabet på 800.000 mennesker i Rwanda.

* Hutuen Sagahutu var kaptajn i Rwandas hær, og domstolen fastslår, at han beordrede drabet på premierminister Agatha Uwukubgiyimana.

* Den tidligere officer blev som 38-årig i november 2000 sendt ud af Danmark og udleveret til strafforfølgelse ved krigsforbrydertribunalet for Rwanda, der har hjemsted i Arusha i Tanzania.

* Innocent Sagahutu havde da siddet fængslet i Danmark siden februar samme år, da tribunalet begærede ham udleveret.

* Justitsministeriet sagde god for, at Sagahutu kunne udleveres.

* Afgørelsen blev indbragt for både by- og landsret, som støttet af blandt andet en erklæring fra Retslægerådet fandt, at der var grundlag for at udlevere ham.

* Da landsretten godkendte hans udlevering, fremgik det, at Sagahutu formentlig kun havde tre til fem år tilbage at leve i.

* Retslægerådet mente, at det ikke var en hindring for at udlevere ham, da tribunalet havde forsikret, at Sagahutu ville kunne behandles medicinsk forsvarligt.

* Innocent Sagahutu levede i Skjern i omkring to år før sin anholdelse. Hans hustru og parrets to børn er blevet i Danmark.

Fakta om sagen mod Innocent Sagahatu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce