Færre vinter-rotter end sædvanlig

Der er indløbet færre anmeldelser af rotter i år på Fyn, end i samme periode sidste år. Det er stik modsat tendensen på Sjælland.
Foto: colourbox.com

Færre vinter-rotter end sædvanlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn er på nuværende tidspunkt ikke nær så plaget af de ubudne gæster som vores sjællandske naboer

P4 Sjælland kan i dag fortælle, at blandt andet Slagelse Kommune oplever en fordobling af rotteanmeldelser.

På Fyn ser antallet af rotteanmeldelser dog helt anderledes ud. De tørre tal viser, at der i januar 2009 var 324 anmeldelser af rotter i Odense Kommune, mens der i samme periode i år blot har været 261 anmeldelser. Det er et fald på omtrent 20 procent.

De få rotte-anmeldelser har dog muligvis en lidt nedslående forklaring. Rotterne er der: vi har bare ikke opdaget dem endnu.


- Rotter har svært ved at komme ind i langt de fleste huse, så de slår sig ned i garager, skure, stalde og lader rundt omkring. Vi får gerne en masse anmeldelser omkring Påske, fordi folk opdager rotterne på det tidspunkt under forårsrengøring i garagen og den slags, siger Bent Sommer, afdelingsleder hos A/S Mortalins Odenseafdeling der dækker en stor del af rottebekæmpelsen på Fyn.

De anmeldelser, der er løbet ind i år, er i langt de fleste tilfælde kommet fra haveejere, der pludselig har opdaget ubudne gæster.

- Rotterne kan sagtens holde varmen udenfor, men de har svært ved at finde føde, så de søger gerne derhen, hvor der fodres kraftigt. Vi får flest anmeldelser om rotter i private haver hvor fuglene fodres direkte på jorden, siger Bent Sommer.

Færre vinter-rotter end sædvanlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce