Færre søger alternativ vej ind på drømmestudiet via kvote 2

Knap 53.000 håbefulde studiesøgende har sendt ansøgning til en videregående uddannelse via kvote 2. Her er nogle på uddannelsesmesse.

Færre søger alternativ vej ind på drømmestudiet via kvote 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af kvote 2-ansøgere er faldet med knap 1500 i forhold til 2016, viser foreløbig opgørelse.

Færre søgte optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2 i år.

Her er det ikke kun karaktererne, der tæller, men også andre erfaringer som for eksempel udlandsophold, erhvervserfaring, og anden uddannelse, ligesom også optagelsesprøver på studiet hører under kvote 2.

I alt 52.891 har søgt ind via kvote 2. Det viser en foreløbig opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet kort efter ansøgningsfristen torsdag klokken 12.

Det er 1484 færre ansøgere end sidste år, hvilket svarer til et fald på tre procent.

- Det er de kloge hoveder, der skal bringe Danmark frem. Så det er glædeligt, at mange har søgt om optagelse på en videregående uddannelse, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

- Nu bliver det interessant at se nærmere på, hvilke uddannelser de har søgt ind på, siger han.

Ifølge Magisterbladet vinder optagelsesprøver på kvote 2 frem på uddannelserne. SDU har som det første universitet indført optagelsesprøver på nærmest alle sine bacheloruddannelser.

- Vi vil gerne give en ny chance til dem, der har motivationen og evnerne. Og alene ved at møde op og bruge en hel dag på en række prøve for at komme ind på et studium viser de jo et stort engagement, siger Annette Lund, studiechef på SDU, til bladet.

Også Aarhus Universitet og Københavns Universitet har planer om at bruge optagelsesprøver i forbindelse med optagelse på visse studieretninger.

Det samlede antal ansøgere til en videregående uddannelse i år bliver offentliggjort i juli, når fristen for at søge optagelse via kvote 1 udløber.

FAKTA: Sådan er forskellen på kvote 1 og kvote 2
Antallet af ansøgere, der søger ind på en videregående uddannelse via kvote 2, er faldet med knap 1500 i forhold til 2016. Det viser en foreløbig opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Her kan du se, hvad forskellen på kvote 1 og kvote 2 er:

Kvote 1:

* På en kvote 1-ansøgning bliver du udelukkende bedømt på resultatet af din gymnasiale uddannelse. Det betyder, at studerende med højt karaktergennemsnit får plads på den videregående uddannelse før elever med et lavere gennemsnit.

* Er der bestemte karakterkrav til faget, du søger ind på, skal faget være bestået på det krævede niveau.

Kvote 2:

* Optagelse gennem kvote 2 er for ansøgere, som ikke kan blive optaget gennem kvote 1, eller som har brug for at blive vurderet på kvalifikationer ud over eksamensgennemsnittet.

* Kvote 2-kriterierne består af forskellige faglige og generelle aktiviteter, som sammen med den adgangsgivende eksamen giver mulighed for at søge optagelse. Eksempler på kvote 2-kriterier kan være:

* Anden uddannelse (eller dele af en uddannelse) ud over din gymnasiale uddannelse.

* Højskoleophold af typisk 16 ugers varighed.

* Udlandsophold på minimum tre til seks måneder såsom skoleophold med undervisning på gymnasialt eller videregående niveau eller ophold med sprogundervisning.

* Aktiviteter som foreningsarbejde, politisk arbejde, arbejde med børn og unge, arbejde med handicappede eller arbejde som fritidsleder.

* At du har studierelevant arbejde.

* Motiveret ansøgning.

* Test eller optagelsesprøve.

Kilde: Uddannelsesguiden.dk

Færre søger alternativ vej ind på drømmestudiet via kvote 2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce