Færre indbrud på Fyn

Antallet af indbrud på Fyn er faldet med 15 procent den første måned i januar 2010 i forhold til sidste år.
Foto: colourbox.com

Færre indbrud på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af indbrud på Fyn er i 2010 faldet med 15 procent i forhold til samme periode i 2009 - men det er stadig ikke godt nok, mener politiet.

Indbrudstyvene havde kronede dage på Fyn i 2009, med mere end 15 indbrud i døgnet i gennemsnit - svarende til ialt 5582 indbrud ialt.

Den nedslående statistik har dog ikke gentaget sig i løbet 2010's første par måneder. Fra den første januar og omtrent en måned frem er antallet af indbrud faldet med 15 procent i forhold til samme periode 2009.

- Det kan skyldes, at de meget aktive indbrudstyve enten har siddet varetægtsfængslet, eller afsonet en straf, men det kan også have noget med vejret at gøre, forklarer Per Algren Petersen, leder af Fyns Politi's nyligt oprettede "Indbruds-gruppe".

På trods af faldet i antallet af indbrud arbejder Politiets lokalafdelinger, Per Algren Petersen resten af Indbrudsgruppen stadig på, at få bragt tallet yderligere ned.

- For os er det jo ikke bare et tal på papiret, men en forurettet der kommer hjem til en gennemrodet lejlighed eller villa. Det er meget ubehageligt for dem det går ud over, siger han.

Per Algren Petersend opfordrer i samme åndedrag til at se bag om de gennemsnitlige procenter. Der er nemlig store geografiske forskelle i antallet af indbrud på Fyn

- Blandt andet er Nyborg, Assens og Middelfart hårdt ramt af indbrud, mens Langeland må siges at være en succes med et fald på 60 procent i antallet af indbrud. Svendborg trækker også godt ned i statistikken med 40 procent mindre, siger han.

Færre indbrud på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce