Færøsk minister kræver fred for Thulesen Dahl


Færøsk minister kræver fred for Thulesen Dahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden i Folketingets finansudvalg - Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti - får nu en vred reprimande fra Færøernes landsstyremand for finans- og økonomi, Bardur Nielsen.

- Det kan overhovedet ikke accepteres, at formanden i Folketingets finansudvalg - Kristian Thulesen Dahl (DF) - ustandselig truer med at skære i det danske bloktilskud til Færøerne alt efter hvilken skattepolitik der føres på Færøerne", lyder det fra en vred Bardur Nielsen.

Med jævne mellemrum, når blandt andet skattelettelsen til de færøske fiskere og bloktilskuddet generelt drøftes i danske medier, har Kristian Thulesen Dahl anført, at der må ske ændringer med den danske støtte.

Den seneste udtalelse kom for nogle dage siden, hvor Kristian Thulesen Dahl bebudede, at han ønsker, at bloktilskuddet fra Danmark til Færøerne skal drøftes allerede i forbindelse med behandlingen af det offentlige danske budget for 2005.

Færøernes landsstyremand for området, der tilhører det liberale Sambandsparti, gør det dog klart, at der findes en årelang aftale om bloktilskuddet mellem den danske regering og Færøernes landsstyre, hvori det fastslås, at Færøerne har sin selvstændige økonomi, der ikke skal styres af Danmark.

Folketingets finansudvalg rejser i august på besøg på Færøerne, og da agter Bardur Nielsen at give udvalgsmedlemmerne en uddybende redegørelse om den færøske økonomi. Samtidig vil Bardur Nielsen minde finansudvalget om aftalen om, at færingerne selv styrer sin økonomi.

Danmark yder hvert år godt 615 millioner kroner til den færøske landskasse.

Bloktilskuddet udgør hermed en tredjedel mindre end for to år siden, hvor et flertal i lagtinget vedtog at nedsætte den danske ydelse fra godt en milliard om året til de 615 millioner kroner.

Reduktionen blev en realitet takket være et færøsk flertal for, at Færøerne bliver en selv-stændig stat.

Færøsk minister kræver fred for Thulesen Dahl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce