Fængsling er en hævnakt, siger Greenpeace


Fængsling er en hævnakt, siger Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske ambassader rundt om i verden har haft besøg af aktivister fra Greenpeace, som protesterer mod fængslingen af fire.

Politiets og retsvæsnets reaktion mod de fire aktivister fra Greenpeace ligner en hævnakt, mener miljøorganisationen.

De fire, der kommer fra Spanien, Schweiz, Holland og Norge, skal være fængslet frem til 7. januar, og af en talsmand får de betegnelsen "klimahelte".

- Det er unødvendigt og fuldstændig ude af proportion med deres handlinger. Vi håber, at mennesker alle steder vil tilslutte sig vores anmodning om deres løsladelse og selv gøre en indsats for at forhindre klimaforandringer, lyder det i en pressemeddelelse.

Østre Landsrets beslutning onsdag om at holde de fire bag tremmer får prædikatet "klimauretfærdighed".

En række danske ambassader rundt om i verden har fået besøg af Greenpeace-aktivister, der har opfordret de danske myndigheder til at løslade de fire.

Hollænderen Joris Thiejsens gravide hustru og mor har således afleveret et julekort til den danske ambassadør, og der har også været markeringer i Argentina, Brasilien, Mexico, Spanien, Schweiz, Norge og Tjekkiet, oplyser Greenpeace.

Foran den forsamlede presse foldede aktivisterne bannere ud med teksten "Politicians talk - Leaders ACT (politikere snakker, ledere handler).

Politiet har rejst sigtelse om blandt andet dokumentfalsk. Dette skyldes de falske nummerplader på de tre limousiner. Desuden er der sigtelser om ulovlig indtrængen og at udgive sig for at være offentlig myndighed.

Straffen skal være hårdere end normalt, fordi lovovertrædelserne er begået mod kongefamilien, mener Københavns Politi.

Fængsling er en hævnakt, siger Greenpeace

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce