Fængslet somalier risikerer terroranklage

Den skudramte 28-årige somailer ankom til retten i Århus lørdag formiddag på en båre.
Foto: Ernst van Norde/POLFOTO

Fængslet somalier risikerer terroranklage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 28-årig somalier risikerer, at hans attentatforsøg på Kurt Westergaard udvides fra drabsforsøg til terror. Det vil øge straffen, vurderer juraeksperter.

Et juridisk uvejr trækker sammen om ørene på den 28-årige somalier, der fredag aften trængte ind til Kurt Westergaard med en økse og nu sidder fængslet for drabsforsøg.

Ifølge professor i strafferet, Jørn Vestergaard, er det nemlig sandsynligt, at overfaldet på den såkaldte Muhammed-tegner ender med at skaffe somalieren en sigtelse for terror på halsen.

- Det er nærliggende at forvente, at nogen af terrorparagrafferne kommer ind i billedet, efterhånden som politiet får klarlagt sagens nærmere sammenhæng, siger han.

Formodningen bakkes op af erfaringerne fra den såkaldte tunesersag, hvor to tunesiske mænd blev anholdt og udvist af Danmark for formodede planer om at slå den omstridte tegner ihjel.

I den sag slog Højesteret - trods protest fra tunesernes forsvarere - nemlig fast, at attentatplaner mod Kurt Westergaard faldt inden for rammerne af terrorpakken fra 2002.

- I lyset af Højesterets afgørelser i tunesersagerne peger pilen først og fremmest på den mest alvorlige bestemmelse, nemlig forsøg på overtrædelse af straffelovens paragraf 114, der jo dækker de egentlige terrorhandlinger, siger Jørn Vestergaard om den 28-årige øksemands juridiske fremtidsudsigter.

Også somalierens forsvarer Niels Christian Strauss erkender, at det kan ende med en terrorsigtelse mod hans klient.

Ifølge formanden for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, Henrik Stagetorn, vil en eventuel terroranklage gøre sagen markant mere alvorlig.

- Med de domme, vi har set i terrorsager herhjemme, er det oplagt, at han vil få en hårdere straf, hvis sagen ender med en terrorsigtelse, siger han.

Den somaliske mand, der har dansk opholdstilladelse, nægter sig skyldig i drabsforsøg, men er foreløbigt varetægtsfængslet frem til 27. januar.

Fængslet somalier risikerer terroranklage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce