Fængslet mand i svindelsag: Jeg troede pengene kom fra arv

Bagmandspolitiet har efterlyst den 64-årige Britta Nielsen internationalt. Hun er mistænkt for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner. (Arkiv)

Fængslet mand i svindelsag: Jeg troede pengene kom fra arv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand er fængslet i Sydafrika i Britta-sagen og er sigtet for hæleri. Han troede, at pengene var arv.

Da en hælerisigtet mand modtog penge fra Britta Nielsen, der er hovedmistænkt i en svindelsag til 111 millioner kroner, troede han, at det var arv.

Han nægter sig derfor skyldig i sigtelsen, fortæller han til Ekstra Bladet i Sydafrika, hvor han sidder fængslet.

- Ja, jeg troede, at pengene kom fra arv. Jeg kan selvfølgelig godt se, at de tror, jeg har noget med det at gøre, men jeg har ikke vidst noget om det. Intet, siger han til Ekstra Bladet.

Han blev anholdt i den internationale lufthavn i Johannesburg tirsdag aften, da han forsøgte at rejse ud af landet.

Forinden var han ved et retsmøde om eftermiddagen i Københavns Byret blevet fængslet in absentia - altså uden at være til stede.

Ifølge retsbogen, som Ritzau har modtaget, vurderede retten, at der er begrundet mistanke om, at den hælerisigtede har gjort sig skyldig i sigtelsen.

Bagmandspolitiet mistænker ham for at have haft en hovedrolle i at bruge de mindst 111 millioner kroner, som savnes i Socialstyrelsen.

Han er sigtet for omfattende hæleri, som kan give op til otte års fængsel.

Ifølge TV2 skulle han have modtaget ejendomme og penge til en værdi af 3,6 millioner kroner fra Britta Nielsen. Det viser arrestordren ifølge TV2.

Blandt andet skal den 64-årige Britta Nielsen have overført 2,8 millioner kroner til manden fra 19. februar 2008 til 26. juni 2018.

I et tillæg til den internationale arrestordre står i øvrigt, at manden overførte knap en halv million kroner for omtrent en uge siden, skriver Ekstra Bladet.

Af arrestordren fremgår det ikke, hvor pengene havnede. Men han overførte pengene i løbet af dagene 23. 24. og 26. oktober.

Det gjorde han, "selv om han vidste eller burde have indset, at pengene stammede fra kriminalitet", står der ifølge Ekstra Bladet i tillægget til arrestordren.

Hans advokat i Sydafrika, Piet Du Plessis, vil ved næste retsmøde anmode om, at han kan blive løsladt mod kaution, mens udleveringssagen behandles.

- Han erklærer sig ikke skyldig i anklagerne om svindel i Danmark, og det vil vi håndtere i retten på torsdag, hvor vi vil anmode om at få ham løsladt mod kaution, siger Piet Du Plessis.

Manden er i sagen beskyttet af et navneforbud. Det er derfor ikke tilladt at komme nærmere ind på hans relation til Britta Nielsen, da det muligvis vil kunne identificere ham.

Fængslet mand i svindelsag: Jeg troede pengene kom fra arv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce