Fængselsforbund: Grotesk at lukke fanger ud


Fængselsforbund: Grotesk at lukke fanger ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er grotesk, at overbelægning i fængslerne skal løses med at lukke kriminelle ud, siger Fængselsforbundet.

De danske fængsler svulmer til bristepunktet af fanger, og derfor vil et folketingsflertal nu gøre det lettere at få prøveløsladelse.

Det skal skabe plads i cellerne til nye kriminelle, som ryger bag tremmer på grund af skærpede straffe.

Men vi risikerer sætte forbrydere af den mere hårdkogte slags på gaden med den nye politik for prøveløsladelser, lyder det fra forbundsformand Kim Østerbye fra Fængselsforbundet.

- Efter min vurdering har vi ikke mange af de såkaldte milde kriminelle tilbage, for dem har vi allerede for længe siden puttet i fodlænker og samfundstjeneste, siger Kim Østerbye.

- Så en stor del af det handler om, at er at vi bliver nødt til at lukke hårdere forbrydere ud, end vi har gjort før, tilføjer han.

Fængselsforbundet, der repræsenterer 80 procent af alle ansatte i Kriminalforsorgen, mener, at en forfejlet logik driver retspolitikken herhjemme.

- Det virker fuldkommen grotesk, at man i Danmark strammer skruen mere og mere på retspolitikken, mens man samtidigt bliver nødt til at skubbe fangerne ud før tid, siger Kim Østerbye.

- Det er ikke et oprigtigt ønske om at afkriminalisere og resocialisere bedre eller mere, at man lukker folk ud. Det er af ren og skær nød, vi gør det, tilføjer han.

4000 personer afsoner i øjeblikket domme i danske fængsler, og belægningen i arresthusene ligger på 100,5 procent.

Det er en "akut situation", lyder det fra Fængselsforbundet.

- Men vi har ikke råd til at bygge nye, store fængsler. Og så lukker man i stedet folk ud i den anden ende, og så krydser man bare fingre og håber på, at det går godt, siger han.

De fleste indsatte prøveløslades i dag, når de har afsonet to tredjedele af straffen. Men et flertal i Folketinget vil ifølge Politiken tillade prøveløsladelse efter afsoning af halvdelen af straffen, hvis fangen har siddet bag tremmer i to måneder.

Fængselsforbund: Grotesk at lukke fanger ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce