Fængselsfolk slår alarm over nyt forslag


Fængselsfolk slår alarm over nyt forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens planer for prøveløsladelser er "halsløs gerning", advarer Kriminalforsorgsforbundet.

Regeringen vil løse problemerne med overfyldte danske fængsler ved at prøveløslade flere fanger.

Men forslaget får en hård medfart fra de mennesker, som til daglig arbejder med prøveløsladelser ude i fængslerne.

Kriminalforsorgsforbundet, der repræsenterer lærere, pædagoger og socialrådgivere ude i fængslerne, mener, at sagsbehandlingen af fangerne risikerer at blive faretruende lemfældig og sjusket.

- Det bliver ikke mulighed for at sagsbehandle ordentligt og føre samtaler med den indsatte. Der bliver tale om ukvalificeret hastearbejde, siger forbundets formand John Hatting.

- Der er heller ikke ressourcer til det, som situationen ser ud lige nu. I det hele taget er der en lang række faglige grunde, der taler for et sådant forslag, tilføjer han.

John Hatting støtter dog i princippet tankerne om at give flere prøveløsladelser. Men de skal gå hånd i hånd med en stærk resocialiserende indsats, lyder det.

- Det er generelt klogere at prøve at finde grunde til at løslade folk i stedet for bare at udvide kapaciteten. Men det her forslag er kun med til at undergrave fagligheden, siger John Hatting.

- Vi risikerer at fangerne vælter tilbage i hovederne på os igen. At prøveløsladelserne bliver halsløs gerning, tilføjer han.

Kriminalforsorgsforbundet anerkender dog til fulde, at fængselsvæsnet er "voldsomt presset" med overbelægning af fanger i arresthusene.

Fængselsfolk slår alarm over nyt forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce