Fængsel og udvisning: Polsk far tæskede datter med bælte

Den 31-årige polske far blev onsdag dømt ved Retten i Svendborg for mishandling og farlig vold mod sin datter. Arkivfoto: Michael Bager

Fængsel og udvisning: Polsk far tæskede datter med bælte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

31-årig mand bankede gennem fire år sin i dag 10-årige datter med bælte og knytnæveslag, og tog halsgreb på hende. Det koster ham nu fængsel og udvisning.

Gennem fire år slog han sin datter utallige gange med et bælte på kroppen, slog hende adskillige gange med flad hånd og knyttet hånd på kroppen og i hovedet, og tog én gang halsgreb på hende.

Det kostede onsdag en 31-årig polsk mand fra Sydfyn otte måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark i seks år ved Retten i Svendborg.

Mishandlingen af datteren stod på i familiens hjem på Sydfyn, fra pigen var 6 til 10 år gammel. Det var pigens faster, som tilfældigt opdagede, at pigen havde mærker på halsen, og hun underrettede derfor kommunen. Kommunen gik til politiet, som børneafhørte pigen, og hvor mishandlingernes omfang blev afsløret.

- Det bliver til mishandling, fordi det foregår over så mange år, og det er skærpende, når det er hendes far, som står for volden, ligesom der er tale om et værgeløst offer, forklarer anklager Stephanie Pedersen til avisen.

Som udgangspunkt er der nemlig tale om almindelig vold, men fordi der er tale om vold over flere år ender det som mishandling i juridisk forstand, og derfor blev den 31-årige far dømt for såvel mishandling som vold af særlig farlig karakter.

- Det er skærpende, når volden er mod ens egne børn, siger Stephanie Pedersen.

Faren erkendte, at han et par gange havde "dasket" hende, men hvad der præcist lå i udtrykket "at daske" kom han ikke på. Han mente, der kun var tale om almindelig vold.

Selv om den 31-årige polak er EU-borger besluttede retten alligevel at udvise ham af Danmark i seks år. Han ankede både fængselsstraffen og udvisningen på stedet til Østre Landsret.

Den i dag 10-årige er blevet tvangsfjernet fra familien.

Avisen har af hensyn til den 10-årige pige valgt ikke at skrive, hvor mishandlingerne fandt sted, men eftersom sagen kørte ved Retten i Svendborg er det i dén retskreds.

Fængsel og udvisning: Polsk far tæskede datter med bælte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce