Fængsel for røveri mod cyklist


Fængsel for røveri mod cyklist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd idømt fængselsstraf for røveri mod cyklist efter banalt uheld i Hjulby. Cyklisten ødelagde sidespejlet på en bil og blev derefter truet til at hæve penge som erstatning.

NYBORG: To mænd på 18 og 22 år blev mandag dømt for røveri mod en cyklist i Hjulby den 13. marts i år. Den 45-årige cyklist overhalede en bil med de to dømte, og under overhalingen strejfede cyklen bilens sidespejl, som gik i stykker.

Det ville de to mænd i bilen ikke finde sig i, og derfor indhentede de cyklisten, standsede ham og tvang ham ind i bilen. Herefter kørte de til Nyborg, hvor han blev truet til at hæve 500 kroner i en hæveautomat som erstatning for sidespejlet.

Cyklisten forklarede i retten, at han blev tvunget ind i bilen under trusler om vold. Han fortalte, at han var hundeangst for de to mænd, da han blev ført ind i bilen med en arm rundt om ryggen.

De to dømte forklarede derimod, at manden frivilligt gik med, og at han selv havde foreslået, at de skulle køre til Nyborg, så han kunne hæve nogle penge på sit hævekort.

De tre domsmænd var imidlertid enige om, at cyklistens forklaring var meget sikker og troværdig, og derfor blev begge mænd i bilen dømt for røveri. Den 18-årige fik seks måneders fængsel, og heraf blev de fire gjort betinget. Han skal undergå behandling for sit hashmisbrug og udføre 100 timers samfundstjeneste. De to sidste måneder anses for at være udstået med den tid, han har siddet varetægtsfængslet.

Den 22-årige blev idømt 12 måneders fængsel. Han var den mest udfarende i forbindelse med røveriet, og ifølge dommeren var det ham, der var skyld i, at det lille uheld med hans bils sidespejl eskalerede.

Samtidig havde den 22-årige noget reststraf fra en tidligere dom, og han blev også dømt for besiddelse af hash og for at være flygtet fra politiet inden grundlovsforhøret.

Fængsel for røveri mod cyklist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce