Fædre til busofre: Chauffør må ha' sovet


Fædre til busofre: Chauffør må ha' sovet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KAMP: Den ene mistede sin søn, den andens søn brækkede ryggen. Nu vil de kende sandheden bag ulykken
De har begge gået rundt langs motorvejen og på den lille vej, der fører under motorvejen. Den vej, hvor turen sluttede for en af de gule busser fra Iversen Busser. Den bus, hvor deres to sønner lå og sov på vej hjem fra ferie i Spanien.

Henning Clausen mistede sin søn, og Peter Ejbys søn brækkede ryggen. De to fædre har målt op, de har kigget på hjulspor og beskadigede træer, og de har grublet, men de kan kun finde én logisk forklaring:

Chaufføren må være faldet i søvn.

- Den svage vinkel, som bussen rammer autoværnet med, viser, at bussen lige så stille er kørt over et tre meter bredt nødspor, siger Peter Ejby og fortsætter:

- Derefter har den skrabet 100 meter mod autoværnet, inden den kommer til broen. Her rammer bussen et betonelement fra broen. Men tyngdepunktet er ude over skråningen, så da forenden slåes ind mod kørebanen, får centrifugalkraften bussen til at slå en kolbøtte hen over broens autoværn og falde med bagenden ned på vejen under broen, siger Peter Ejby.

Den forklaring støtter Henning Clausen, der selv er vognmand og driver Fyns Flytteforretning.

- Det ser ud som om, chaufføren har gasset op for at redde bilen ind på vejen igen. Hvis han bare havde bremset, var bilen tippet ud i træerne, og så var der nok ikke sket noget med passagererne, siger Henning Clausen.

Røde Kors-medarbejderen Frank Slottke var blandt de første redningsfolk på stedet søndag, og han støtter de to fynske fædres teori.

- Det kan kun være sket på den måde, så vidt jeg kan se, siger han.

Det stemmer dårligt overens med forklaringen fra den bagvedkørende chauffør, der også kørte en bus fra Iversen Busser. Han har tidligere oplyst, at bussen foran slog et pludseligt slag til højre.

Stiftstidende var onsdag på ulykkesstedet med Frank Slottke og Peter Ejby og kan bekræfte, at ulykken med stor sandsynlighed kan være sket, som de to fædre og redningsmedarbejderen beskriver.

Dog havde de tyske myndigheder allerede ryddet grundigt op, monteret nyt autoværn og fældet beskadigede træer, da Stiftstidende var på stedet.

Om chaufføren er faldet i søvn, kan han kun selv svare på, og det afviste han i går. Alligevel tvivler de to fynske fædre:

- Det er en totalt lige strækning, og man kan ikke køre galt der, uden at man er faldet i søvn, siger Henning Clausen.

- Vi vil simpelthen til bunds i det her, og vi giver ikke op, før vi ved, hvad der er sket, supplerer Peter Ejby.

Den tyske havarikommis-sions rapport vil vise, om de har ret.

Fædre til busofre: Chauffør må ha' sovet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce