Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg Midtfyn, tror på, at Als-Fyn-broen kommer en dag. En ny rapport giver ham håb om, at der kan vindes politisk opbakning.

Hans Stavnsager, hvorfor er der overhovedet brug for den her forbindelse?

- At få knyttet Sønderjylland og Fyn betyder rigtig meget for lokal og regional erhvervsudvikling. Det vil også betyde, at Syddansk Universitet kan få endnu mere naturligt opland i det sønderjyske. Odense Universitetshospital det samme i øvrigt. Og det nationale perspektiv: At få taget toppen af trafiktrængslen, vi ser på Vestfyn og i Sønderjylland.

Med rapporten nærmer vi os. Den viser, at det ikke bare er luftkasteller, de ideer og fornemmelser, vi har haft. Personligt tror jeg på, at broen den kommer på et tidspunkt.

Hans Stavnsager (S), borgmester i Faaborg-Midtfyn kommune.

Den koster 18,5 milliarder - hvor skal alle de penge komme fra?

- Der er ingen tvivl om, at der er brug for Folketinget til noget af finansieringen. En anden stor del skal komme fra private investorer, håber vi.

Har I lovning fra virksomheder?

- Nej, vi er slet ikke der, hvor vi forhandler konkret med virksomheder. Men bare det, at Jørgen Mads Clausen fra Danfoss er formand for komiteen, viser noget om opbakningen fra de store virksomheder i regionen.

I får ingen statslig finansiering uden politisk opbakning - hvor skal den komme fra?

- Nu håber vi at kunne bruge den her analyse som løftestang blandt fynske og sønderjyske kommuner. De fleste er jo enige i behovet for en tredje Lillebælts-forbindelse, så vi kan forhåbentlig slå os sammen om at lave flere analyser af, hvor forbindelsen giver bedst mening. Når vi så har ét resultat, så er det, vi i fællesskab skal overbevise vores kolleger på Christiansborg.

Alt i alt - hvor realistisk, mener du selv, den her bro er?

- Her og nu er den ikke, men med rapporten nærmer vi os. Den viser, at det ikke bare er et luftkastel, de ideer og fornemmelser, vi har haft. Personligt tror jeg på, at den kommer på et tidspunkt.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
8
Jane Heitmann: Derfor skal vi have en bro mellem Fyn og Als

Jane Heitmann: Derfor skal vi have en bro mellem Fyn og Als

12
Trafikforsker: Bro fra Fyn til Als vil blive billig

Trafikforsker: Bro fra Fyn til Als vil blive billig

7
Ny rapport: Bro fra Fyn til Als er en god idé

Ny rapport: Bro fra Fyn til Als er en god idé