Fredag morgen går 1500 frivillige i hele landet på gader, cykelstier og togstationer for at uddele aviser med Verdens Bedste Nyheder samt et lille stykke chokolade. På Fyn er de i seks byer.

Det går faktisk ret godt.

Så når over halvdelen af danskerne mener, at det går den forkerte vej, kan Verdens Bedste Nyheder fortælle, at vi globalt set lever længere og bedre.

I ni ud af ti lande lever folk længere, fire ud af fem kan i dag læse og skrive, og de mindst udviklede nationer tjener nu næsten tre gange så meget som i 1990.

Derfor går frivillige over hele landet fredag morgen på gader og stræder for at uddele aviser og sprede budskabet om, at verden bevæger sig i den rigtige retning:

- Vi har lige nu en situation i Syrien og dele af Afrika, der fylder meget i medierne. Og det er vigtigt fortsat at have fokus på. Men vi må ikke glemme, at det er færre og færre steder i verden, hvor folk har behov for at flygte. Verden bevæger sig i den rigtige retning, og med politisk vilje kan vi inden for få år afskaffe fattigdom og sult helt, siger Thomas Ravn-Pedersen, sekretariatsleder for Verdens Bedste Nyheder.

Få en avis og et stykke chokolade

I Odense er det på Banegården, at man fredag morgen fra klokken 7 til 9 kan få et stykke chokolade og en avis delt ud af frivillige samt det fynske folketingsmedlem Jane Heitmann (V).

Nedenfor kan du se i hvilke andre byer Verdens Bedste Nyheder vil være i fredag morgen:

Verdens Bedste Nyheder er en nyhedskampagne, der formidler fremskridt og positive resultater fra udviklingslandene og bygger på et samarbejde mellem FN, Danida og mere end 100 danske udviklingsorganisationer.


Og er du ikke lige på gaden fredag morgen, kan du læse avisen her (men chokoladen må du selv stå for):


  • Byline

    Af:

    Journalist og digital redigerende på avisen Danmark, den fjerde sektion, der udkommer med samtlige 13 af Jysk Fynske Mediers dagblade. Producer på faste tv-formater som #sportfyn med Abildtrup & Rasmussen og Svane & Mylenberg.

Mere om emnet

Se alle
Verdens Bedste Nyheder: Det går bedre, end vi tror

Verdens Bedste Nyheder: Det går bedre, end vi tror