FOA: Ingen grund til jubel


FOA: Ingen grund til jubel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ingen grund til højlydt jubel over forlig med Danske Regioner, siger FOA's formand, der også er spændt på udfaldet af urafstemningen 6. juni

Det forlig, som FOA og regionerne indgik i går sidst på eftermiddagen, giver de omkring 21.000 regionalt ansatte FOA medlemmer cirka 13,4 procent i lønstigning over de næste tre år.

Ikke prangende

- Det er et rimeligt, men ikke et prangende resultat set i forhold til, at de kommunalt ansatte har fået mere, siger FOA's formand, Dennis Kristensen, med tanke på de omkring 14,1 procent, han forhandlede hjem til de kommunalt ansatte.

Han ser derfor også med stor spænding på den kommende urafstemning blandt medlemmerne. For ud over det dårligere resultat, så lægger Dennis Kristensen vægt på, at opbakningen i FOA's hovedbestyrelse ikke er så stor som de 41 for og 14 imod kunne antyde. Blandt dem, som er imod, at der skulle laves et forlig, er nemlig de store hospitalsbyer København, Århus og Odense, hvor der derfor også mange medlemmer ansat.

- Det er et broget flertal, og det gør os meget usikre over for, hvordan FOA's medlemmer tager imod det, siger Dennis Kristensen.

Samtidig får medlemmerne kun to uger til at tage stilling til, om de vil sige ja eller nej. Resultatet for urafstemningen skal nemlig ligge klar allerede den 6. juni.

- Det har været et ultimativt krav fra arbejdsgiverne. Og gad vide hvorfor det er så vigtigt for dem. Folketinget går på ferie den 12. juni, og mere ondsindede sjæle end mig ville måske kæde de to ting sammen og sige, at der er givet et vink med en vognstang fra regeringen om, at hvis I agter at indgå forlig, så har I kun mandat, hvis resultatet ligger klar, så Folketinget kan gøre noget inden sommerferien, siger Dennis Kristensen.

Han lægger ikke skjul på, at det er udsigten til et rege-

ringsindgreb, som vil give 12,8 procent, der nu får FOA til at sige ja til de 13,4 procent.

Fornyelsen af overenskomsterne for de omkring 21.000 regionalt ansatte FOA medlemmer holder sig inden for den samlede ramme på de efterhånden berømmede 12,8 procent, der har været aftalt på det generelle KTO-område. Derfor har Danske Regioner med egne ord "støvsuget alle hjørner" for at finde ekstra midler.

FOA: Ingen grund til jubel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce