FAKTA: Så mange penge brugte Løkke på rejser


FAKTA: Så mange penge brugte Løkke på rejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i Løkkes rejser for skattekroner, der skal fremme grøn vækst i fattige lande

Lars Løkke Rasmussen (V) blev sidste år formand for Global Green Growth Institut (GGGI), der arbejder for at fremme grøn vækst i fattige udviklingslande. De danske skatteydere støtter organisationen med 90 millioner kroner.

I sit første år på posten har Lars Løkke Rasmussen foretaget en række dyre rejser for bistandsmidlerne, viser en redegørelse, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i:

* Lars Løkke Rasmussen har på et år samlet set rejst for 190.722 dollar, hvilket svarer til over én million danske kroner.

* Flybilletter: Venstres formand har på et år brugt 770.000 bistandskroner på flybilletter til i alt 15 rejser. Det svarer til et gennemsnit på 51.000 kroner per billet på de 15 rejser, hvoraf to har været korte ture til Paris.

* Hotel: Lars Løkke Rasmussen har i alt boet på hotel for 144.111 kroner på de 15 rejser. GGGI har ikke oplyst antallet af overnatninger, så det er uvist, hvad hotellerne i gennemsnit har kostet.

* Limousine: Venstres formand er blevet hentet i limousine med chauffør frem for at tage en taxa, når han skulle transporteres fra lufthavnen. Det har kostet 91.000 kroner.

* Lars Løkke Rasmussen har ændret praksis, så de dyre førsteklassesbilletter er udskiftet med businessclass.

* Lars Løkke Rasmussen har ifølge sin særlige rådgiver ikke yderligere kommentarer til sagen. Han ønsker dermed ikke over for Ritzau at uddybe, hvorfor der skulle gå så mange rejser, før han bad om at få førsteklassesbilletterne skiftet ud med billetter på businessclass.

Kilde: Ekstra Bladet

FAKTA: Så mange penge brugte Løkke på rejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce