FAKTA: Nu må en række nøglepersoner i skattesag se brev


FAKTA: Nu må en række nøglepersoner i skattesag se brev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovedpersonerne i skattesagen skal ud i endnu en runde afhøringer, som dog foreløbig er udskudt. Se hvem de er

Skattesagskommissionen skulle i sidste uge egentlig have gennemført en ny runde afhøringer for at kaste lys over, hvad der skete i forbindelse med Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag.

Men et anonymt brev har udsat afhøringerne. Nu må en række nøglepersoner se brevet, har kommissionen afgjort.

Her er de vigtigste personer i sagen:

* Folketingsmedlem Troels Lund Poulsen (V).

Han var skatteminister, da Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag blev ekspederet i september 2010. Han er under mistanke for magtmisbrug i sin tid som minister, fordi han ifølge flere embedsmænd forsøgte at påvirke Skat Københavns afgørelse i sagen.

Desuden er han mistænkt for enten at stå bag lækage af fortrolige oplysninger om skattesagen til pressen, have kendskab til den eller at "burde kende til den".

Troels Lund Poulsen har afvist alle anklager.

* Tidligere departementschef Peter Loft, Skatteministeriet.

Peter Loft overdrog ifølge daværende skattedirektør Erling Andersen et notat til Skat København, som ministeriet ville have indført i afgørelsen af skattesagen. Erling Andersen afviser selv denne påstand, men er siden blevet fritaget for tjeneste på grund af sagen.

* Cand.scient.pol. Peter Arnfeldt, daværende spindoktor for Troels Lund Poulsen.

Spindoktoren tilbød ifølge Ekstra Bladet at lække fortrolige oplysninger om sagen til en af avisens journalister. Peter Arnfeldt har ifølge blandt andre skattedirektør Erling Andersen forsøgt at anfægte Skat Københavns frifindelse af Thorning-familien.

Han er af Københavns Politi blevet sigtet for at have lækket fortrolige oplysninger til pressen om statsministerparrets skatteforhold, men har afvist dette.

* Erling Andersen, direktør for Skat København, som behandlede sagen om Thorning-familiens skatteforhold.

Skattedirektøren gav i en redegørelse om sagen indtryk af, at Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt og tidligere departementschef Peter Loft forsøgte at påvirke sagens afgørelse. Andersens redegørelse er blevet en del af grundlaget for kommissionsundersøgelsen.

* Lisbeth Rasmussen, direktør i Skat København.

Lisbeth Rasmussen skrev dagbog under dele af forløbet omkring Helle Thornings-Schmidts skattesag i efteråret 2010.

I dagbogen skrev Lisbeth Rasmussen, at hun og sagsbehandlerne blev "presset af uvedkommende kræfter" med henvisning til folkene omkring Troels Lund Poulsen.

FAKTA: Nu må en række nøglepersoner i skattesag se brev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce