FAKTA: Her er dommen over sindssyg islamist


FAKTA: Her er dommen over sindssyg islamist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det med Omar er kun begyndelsen af gentagne terrorangreb, skrev 32-årig sindssyg mand fra hospital.

Et nævningeting på Frederiksberg har dømt en 32-årig statsløs og sindssyg mand for trusler om terror, billigelse af terror samt for trusler mod en anklager og en overlæge.

* På Facebook skrev han i november og december 2014 blandt andet, at hans hjerte bankede af lyst til at henrette af Allahs fjender.

* I januar 2015 blev han varetægtsfængslet og derefter flyttet til en psykiatrisk afdeling.

* I breve i februar 2015 til sin søster og politiet fortsatte han med ord om, at han ville "slagte jeres danske soldatvenner."

* I e-mails fra et psykiatrisk hospital sendte han en nat i juni 2015 truende beskeder til Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg. "Vid at det med Omar er kun begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland," skrev han blandt andet.

* Desuden sendte han en mail, der begyndte med "hej svin" til en anklager. Både anklageren og en overlæge skulle slagtes, lød det.

* På mandens computer lå store mængder af materiale fra Islamisk Stat. Han lavede også et foto, hvor en fod træder på hans opholdstilladelse.

* To opslag på Facebook var ifølge retten ikke trusler om terror, men derimod billigelse af terror, hvilket også er strafbart.

* Terror defineres i straffeloven som en handling, der kan "skræmme befolkningen i alvorlig grad eller destabilisere eller ødelægge Danmarks grundlæggende politiske, forfatningsmæssige eller samfundsmæssige strukturer."

Kilder: Retten på Frederiksberg, anklageskrift

FAKTA: Her er dommen over sindssyg islamist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce