FAKTA: Europarådet kritiserer dansk asylstramning


FAKTA: Europarådet kritiserer dansk asylstramning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslaglæggelse af værdigenstande og besværet familiesammenføring er blandt de ting, Europarådet kritiserer.

Europarådets menneskrettighedskommissær, Nils Muiznieks, er bekymret over de nye stramninger af den danske asyllovgivning, der tirsdag var til førstebehandling i folketingssalen.

Derfor har han sendt et brev til udlændingeminister Inger Støjberg (V) hvor han påpeger, hvilke aspekter af den nye lovgivning der ifølge ham ikke lever op til de internationale standarder.

* Menneskerettighedskommissæren er ikke kun bekymret over den nye lovgivning, men også over den første del af stramningerne, der blev vedtaget i 2015.

* Han er bange for, at den forøgede mulighed for at tilbageholde asylansøgere, kan føre til et brud på menneskerettighederne. Ifølge internationale forpligtelser, må flygtninge nemlig ikke opfattes som kriminelle. Derfor kan de kun frihedsberøves som absolut sidste udvej, hvis der findes en juridisk begrundelse.

* Muiznieks påpeger også, at udskydelsen af muligheden for familiesammenføring er problematisk. Han kalder det både et brud på FN's børnekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

* Lovforslaget kritiseres også for, at indsnævre muligheden for permanent ophold. Muiznieks henviser til, at han allerede i 2013 opfordrede Danmark til at gøre det lettere at få permanent ophold. Han understreger, at det ville følge FN's Flygtningehøjkommissariats anbefalinger, da det skaber bedre fundament for en hurtig integration.

* Europarådet fraråder ligeledes, at man kræver at kvoteflygtninge har "integrationspotentiale". Ifølge Muiznieks er det primære formål nemlig at sikre, at kvoteflygtningene bliver beskyttet.

* Menneskerettighedskommissæren kalder det en "krænkelse af menneskelig værdighed", hvis man fratager flygtninge deres værdigenstande og kontanter for at betale asylansøgerens ophold. Han kalder det ligeledes et brud på både Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og FN's Flygtningehøjkommissions retningslinjer.

Kilder: Integrations-, Udlændinge- og Boligministeriet

FAKTA: Europarådet kritiserer dansk asylstramning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce